Als ik je was, ik zou eerst bepalen wat ik mijn beschikking heb, echte Saffraan of iets anders die onder de naam Saffraan verkocht wordt... Echte Saffraan draadjes moeten bloedrood zijn. Gele draadjes zijn leuk voor de ogen, maar zij zijn losse gewicht zonder enig culinaire waarde. Zij bevatten geen crocin. Crocin is het enige natuurlijke bestanddeel in Saffraan dat de kleuring geeft.
Als je echte Saffraan (en goede kwaliteit Saffraan) beschikt, dan zou het in ALLE manieren geel kleur aan het eten geven, en niet alleen kleur maar ook smaak en aroma.
Veel mensen denken dat het romantische kruid alleen maar een kleurstof is, of alleen de rijst te kleuren is. Wist je misschien dat je met Saffraan zowel lekkere desserten als sauzen kan koken? of Saffraan thee kan maken? Super gezond! en super lekker met honing! Echte Saffraan heeft een aparte smaak en aroma. Saffraan is meer voor haar aroma en smaak gebruikt, dan haar kleur. Anders zijn er veel goedkopere alternatieven om onze eten alleen maar te kleuren.
Je kan alles erover op die site lezen.
- Bronnen:
-
www.SaffraanRecepten.nl