Hoe kan ik het beste mijn sperziebonen invriezen?

Het is me nog niet gelukt om sperziebonen in te vriezen, zonder dat ze later -ontdooit- zacht zijn. Ze moeten wel stevig blijven. Wie oh wie kan mij de gouden tip geven.

Toegevoegd na 25 minuten:
Sorry, ontdooid bedoel ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Haal de puntjes van de sperziebonen en was ze. Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen 3 minuten. Doe de sperziebonen in een vergiet, laat ze afkoelen onder de koude kraan en laat ze dan uitlekken. Verpak de sperziebonen in diepvrieszakken en vries ze in. De sperziebonen kunnen 9 tot 12 maanden in de vriezer worden bewaard. Hele fijne site, haal ik heel veel tips af :) Toegevoegd na 50 seconden: Ps Zeker wel 2 uur af laten koelen. Heel belangrijk! Toegevoegd na 3 minuten: Sorry en dan blijven ze bij mij altijd hard als ik ze met warm water opzet. Ik heb geleerd en dat geldt ook voor vers alles boven de grond met warm water opzetten en alles onder de grond met koud. Succes! ene.... eet smakelijk :)

Bronnen:
http://www.keukentips.nl/

invriezen in een diepvrieszakje en dan als je het eruit haalt in een pan met water doen zonder zak en dan het water verwarmen

Je kunt zo ook rauw invriezen, maar bij het bereiden niet eerst laten ontdooien. Gewoon in een pan met heet water gooien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100