Waarom moet je sla scheuren i.p.v. snijden?

Altijd lees je dat de sla niet mag snijden, maar moet scheuren. Nou, ik snijd hem altijd en ik leef nog steeds!

Weet jij het antwoord?

/2500

Anders kneus je het blad en wordt de sla hierdoor slapper. Dus als je het knapperig wilt houden, kun je de sla beter scheuren.

De reden erachter is inderdaad vanwege vitamineverlies; al zal het wanneer je gesneden/gescheurde sla meteen opeet het verlies zowieso miniem zijn.

Sla moet je behandelen als een baby. Pluk de bladeren eerst van de krop af, en was de bladeren in ruim water. Dan scheur je het blad in tweeen en verwijder je de nerf, die men niet graag eet, maar wel veel vitaminen bevat. Knijp nooit in de slabladeren, want dan worden ze gekneusd, en worden ze zwart en slap. Dit is ook de reden dat je sla niet moet snijden, je snijdt alles mee, ook de nerven en de sla wordt snel zwart en bederft veel sneller, vooral als je nog een restje voor de volgende dag hebt. Het ziet er dan onoogelijk uit. Met "gescheurde"sla kun je ook mooier garneren, en het ziet er ook veel smakelijker uit. Gesneden sla wat later gewassen wordt, zal ook meer vitaminen verliezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100