Verse groene- en roze/rode peperkorrels kun je zowel heel als fijngehakt gebruiken. Ze zijn bijv. erg decoratief op een paté gestrooid maar zijn ook lekker in een saus of dressing.
Bak eens een varkenshaasje bijv. en als je ze uit de pan hebt gehaald, fruit dan sjalotjes en spekblokjes samen met de rode peperkorrels zo'n 5 min. Strooi er dan wat bloem over en voeg al roerende geleidelijk bouillon toe tot je en gebonden saus hebt. Doe er dan wat ( kook) room bij en een ontvelde (Roma)tomaat in fijne stukjes. In laten koken en dan zeven of met de staafmixer fijnmaken.
Heel lekkere vleessaus bij plakjes varkenshaas ( met in de grill gesmolten Mozzarella erover) en bijv. Pommes Duchesse en gestoofde groentjes zoals een mix van witlof, worteltje en broccoli. ( stomen en dan met een klontje boter even stoven)
Als toetje;
Pureer aardbeien en bewaar een paar mooie. Doe er evenveel uitgeperst sinaasappelsap bij als je puree en
meng alles met de staafmixer of blender. Roer er wat fijngesneden basilicumblaadjes en gekneusde rode peperkorrels. Proef of het zoet genoeg is, doe er evtl wat poedersuiker door. Schenk dit in een diep bord en leg een ijsbol ( die je evtl. door geroosterde amandelschijfjes hebt gerold) in het midden. Schik hier de overgehouden vruchten omheen en serveer meteen. 's Zomers een takje aalbessen over het ijs maakt het af!
Een scheutje crème de cassis of fraise de bois erdoor is ook lekker.