Wat is een lekker recept met komkommers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel simpel maar wel lekker als bijgerecht. Komkomer raspen en een scheutje azijn, peper en zout toevoegen. Uurtje in de koelkast.

Schaaf een komkommer met een kaasschaaf tot de zaadjes. Voor de dressing: 1 rood pepertje Blokje gember 2 bij 2 cm Peper Olijfolie Limoen Limoen zeste Snijd blokjes spek en bak ze uit. Laat ze afkoelen Rasp de gember, pepertje en liemoentje, voeg de olie en pers het limoentje uit. Breng op smaak met peper. Meng de slierten komkommer met de dressing. Garneer met de uitgebakken spekjes en grof gehakte peterselie. Eet smakelijk

Maak er "Agua de Pepino" van; lekker fris en dorstlessend voor op een warme dag. Schil de komkommer, doormidden snijden, pitjes er uit halen en in grote stukken snijden. De komkommer samen met 1 liter water en suiker naar smaak in de blender (of staafmixer) en blenden maar. Eventeel kun je er nog het sap van een limoentje doorheen doen. Als je niet van stukjes komkommer in je drinken houdt, dan nog even door de zeef halen. Agua de Pepino smaakt (ijs)koud het allerlekkerste. Eerlijk waar.

Kijk op onderstaande site,en je blijft koken en proberen maar. http://surinaamsekeuken.web-log.nl/surinaamsekeuken/zuurgoed/ Voor zuurgoed en andere echte surinaams / hindoestaanse recepten! Een betere site is er niet! Eet smakelijk!

Tzatiki ! je hebt daar voor nodig: -komkommer -knoflook -bulgaarse yoghurt -zout en peper -olijfolie Was de komkommer en rasp het. Doe het in een zeef bestrooi de komkommer met wat zout en laat het 15 minuten uitlekken. knoflook persen mengen met wat yoghurt en een beetje olie erbij. Daarna de komkommer erbij doen breng de tzatika op smaak met zout en peper. Smakelijk eten!

julienne snijden en dan met zout peper suiker en stukjes gekonfijte gember

Je kunt komkommer ook stoven. In blokjes snijden en met een klontje roomboter stoven. Kruiden naar smaak. Past overal bij.

mais en komkommer-salade halve geschilde komkommer, 1 theelepel zout, 1 blikje mais van plm. 200 gr., 2 theelepels gesnipperde ui, anderhalf dl. zure room, peper, kruizemunt voor garnering. rasp de komkommer grof, bestrooi het met zout en laat dit plm. 30 min. intrekken. giet het overtollige komkommervocht eraf. vermeng in een kom de uitgelekte mais, de komkommer en de gesnipperde ui. roer de peper door de zure room en giet dit over de salade. verdeel de salade over 4 opdienschaaltjes en garneer deze met kruizemunt. eet smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100