Wie weet waar je de zalm-eitjes (je hebt ook groene?) kan kopen om te gebruiken voor sushi?

Ik wil sushi maken maar ben op zoek naar de speciale ingrediënten; zeewier en zalmeitjes.. Eventueel nog andere aanbevelingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de toko koop je ook veel voor echte sushi, veel goedkoper dan bij de andere winkels. Het assortiment is vaak groot met soorten zeewier, azijn, kruiden en rijst. En sommige delicatessen-winkels (kaas- en notenwinkels) verkopen ook potjes kaviaar of andere visseneitjes. Uiteraard heerlijk met de echte sake (ook van de Toko) en met de echte wasabi (Maar pas op! Monsterlijk heet!). Je kan ook sushi maken met heel andere smaken, denk eens aan hollandse groenten, bijvoorbeeld bietjes met mierikswortel of pompoen met koriander. Hmmmm!

Die groene zijn nep;) Echte zalmeitjes kun je kopen bij de visboer, kost ongeveer 8 euro voor een klein potje. Bij de EM-TE (supermarkt) kun je imitatiekaviaar kopen in kleine potjes voor ongeveer 4 euro. Gedroogd zewier (Nori) kun je kopen bij de AH.

naar de japanse hoek bij de Toko. Die groene zijn niet nep trouwens maar aangemaakt met wasabi. Overigens zul je wsch niet zalmeitjes bedoelen maar iets wat bekend staat als Masago. Goedkope variant voor die viseitjes : sesamzaadjes. Heb je tegenwoordig ook in verschillende smaakjes bij de toko. Eetze!

Volgens mij verkoopt AH ook zalmeitjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100