Wat kan je allemaal tussen kant en klare tomatensaus doen om het lekkerder te maken

Toegevoegd na 4 minuten:
Welke kruiden enzo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

proeven is het toverwoord! je moet 'naar smaak' specerijen toevoegen. Je kan dan denken aan zout en peper, maar ook basilicum gaat goed met tomatensaus, of wat chili (poeder of saus). als je het wat te pittig gemaakt hebt kan je het eventueel wat verzachten met een beetje honing, maar als je goed proeft zal dat niet snel nodig zijn.

Uitje, knoflook, kruiden en room. Maar ook vis en gehakt maken tomatensaus lekkerder.

Wat ik zelf erg lekker vind is feta of geitenkaas er doorheen te doen. Dit dan even mee koken zodat het smelt/verdwijnt in het eten. Dat geeft een lekkere en romige smaak aan het eten, maar is wel persoonlijk. Qua kruiden doe ik er altijd provencaalse kruiden erdoorheen, verse basilicum is trouwens ook erg lekker. Als je er groenten bij door wil doen is spinazie, uitjes, paprika, courgette,knoflook, sperzie- of snijbonen, pepertjes en aubergine erg lekker. Maar eigenlijk kun je er allerlei soorten groenten doorheen doen.

Zelf neem ik meestal een italiaanse (keuken) kruidenmix. Verder kan je tomatensaus goed op smaak brengen door eerst een uitje en wat knoflook in olie te bakken. Een klein scheutje sojasaus geeft net die 'byte'. Gembersiroop geeft een chinees 'zoetig' smaakje. verse kruiden als basilicum, diverse soorten kaas of room. Tomaten zijn eigenlijk heel veelzijdig!

Lekkere verse kruiden in tomatensaus zijn tijm, salie, rozemarijn, oregano of basilicum. Ook lekker is het om wat kleine gehaktballetjes (bijv. rundergehakt aangemaakt met wat pesto) te bakken en die door je saus te doen. Of geef de saus een Arabisch tintje met wat komijn, kaneel, koriander, honing, gewelde rozijnen en pijnboompitjes.

Basillicum Tijm Rozemarijn Bovenop de pasta een beetje peterselie Een hele teen knoflook in de saus doen (niet de hele teen opeten later, even op letten :p) Het makkelijkst is om een potje/busje italiaanse kruiden te halen maar zelf wat samenstellen is veel leuker.

Olijven, kappertjes en ansjovis (wel evenopletten dat het niet te zout gaat worden)

Veel meer dan wat verse basilicum en wat room zou ik niet aan kant-en-klare saus toevoegen. Veel lekkerder is het om zelf tomatensaus te maken met tomatenpuree uit een blikje van zes eurocent en knoflook, gemengde kruiden, wat bouillon, peper en zout, verse basilicum en een gesnipperd uitje. Samen met geruld gehakt, vis, fijngesneden kip of kaas heb je een prima pastasaus.

worcestershire sauce er doorheen roeren vind ik ook erg lekker (niet teveel!) Toegevoegd na 26 seconden: gewoon te koop in de supermarkt

Naast de al genoemde kruiden; een scheutje rode wijn kan erg lekker zijn in zowel kant-en-klare als zelfgemaakte tomatensaus.

wat ik zelf wel doe, is door een pakje gezeefde tomaten een potje rode pesto mengen. heel lekker! verder kun je toevoegen: gebakken spekjes, of ansjovis bakken. dan geen zout meer toevoegen! of wat ook heel lekker is, kaneel erdoor! wordt het een beetje grieks smaakje. of pepertje er door. oregano, tijm of verse peterselie zijn ook goede smaakmakers.

Eigenlijk alles, als het mast vers is.. Een goed (koop) alternatief Voor kant en klare saus is tomatenblokjes uit blik. Voeg daar naar hartelust verse ingredienten aan toe en smullen maar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100