Waar smaken raapstelen naar ?

Ik hoorde vanmorgen op de radio dat raapstelen heel weinig wordt gegeten en dat het heel lekker moet zijn en vooral als stamppot.
En ik dacht misschien zeggen ze waar het een beetje naar smaakt, maar dat hadden ze niet verteld.

Nu wil ik graag raapstelen eten, alleen ik heb het nog niet in de winkel (supermarkt) zien liggen.
Maar kan iemand mij misschien zeggen waar het een beetje naar smaakt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik me van vroeger kan herinneren is dat ze een beetje licht kruidig smaken, een beetje richting rucola. Als kind vond ik ze héél vies.... (ben overigens vanmorgen na het horen van hetzelfde radioprogramma op raapstelenjacht gegaan in Amsterdam, ze waren nog nergens te krijgen, ben in 7 Turkse winkels geweest, en op de Dappermarkt).

Raapsteeltjes smaken heel licht bitter. Lekker in een zomerstamppot. Toegevoegd na 1 minuut: Je ziet ze bijna nooit in de supermarkt, hooguit bij de AH, in het seizoen. Ze zijn ook niet lang houdbaar, dat is misschien ook de reden dat het bijna niet meer verkocht wordt, net als zuring.

Raapstelen hebben een pittige smaak. Toegevoegd na 54 seconden: Raapstelen zijn heerlijk en voedzaam. Raapstelen, in de volksmond ook wel 'kelen' genoemd, is het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Afhankelijk van het type wordt het hele plantje met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden. De groente heeft een pittige smaak. Raapstelen is rijk aan mineralen en vitamines. Deze groente bevat veel ijzer en vitamine C en dat kunnen we wel gebruiken na deze lange wintermaanden!

Om het te kopen moet je op de markt zijn denk ik. Raapstelen, of keeltjes zoals ze hier zeggen verleppen snel. daarom zijn ze ook niet overal te koop, ze zijn te kwetsbaar in het vervoer denk ik. In Limburg zijn ze helemaal niet bekend, weet ik van iemand die daar woont, en ze dus hier in Brabant koopt. Ik heb ze nooit lekker gevonden, ken ze alleen maar van de stamppot

De smaak is denk ik het meest te vergelijken met die van paksoi. Dat is meestal wel in de grote supermarkten te koop. Het zit ergens tussen rauwe spinazie, postelein, en andijvie in. Fris, licht bittere blaadjes, licht knapperige steeltjes. Heerlijk.

Lichtelijke aspergesmaak, met de structuur van rucola (iets minder taai) iets bitter en in de verte anijsachtig. Ook erg lekker als sla, of als broodbeleg (met een gekookt eitje).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100