Hoe kan je het beste kipfilet snijden?

Als ik kipfilet klaarmaak, heb ik altijd moeite met en snijden ervan. Aan de filet zit een stukje waar je de spier gemakkelijk uit kan halen, maar het grootste gedeelte zelf dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een kipfilet IS een spier. In principe hoef je daar niets af te halen, tenzij er botjes of onsmakelijke stukjes aanzitten. Verder kun je hem gewoon snijden zoals je wilt. Zelf trek ik eerst het haasje eraf, en druk de rest van de filet plat, zodat ik er bijvoorbeeld blokjes van kan snijden. Toegevoegd na 47 seconden: Het haasje snijd ik daarna gewoon mee. Toegevoegd na 3 minuten: Het spreekt vanzelf dat je natuurlijk een goed scherp mes moet gebruiken.

Klinkt raar maar: knippen! Ik heb gewone keukenscharen die ik speciaal gebruik voor het knippen van eten. Deze worden danook alleen gebruikt voor voedsel. Vlees gaat ideaal met de schaar.vooral kipfilet. Succes!!!

Ik heb meestal mijn vlees/kip/vis in de vriezer liggen. Ik laat het dan gedeeltelijk ontdooien en snij het dus halfbevroren. Dan is het makkelijk te snijden en heb je mooie stukken. Als ik het vers heb gehaald leg ik het 1 à 2 uurtje in de vriezer (hangt er wel vanaf hoe goed je vriezer is) en haal ik het er dan uit om te snijden.

Ik snij kipfilet altijd als het iets bevroren is. Is het net wat harder en dan 'beweegt' de kip minder bij het snijden.

Het geheim is dat u goed scherp gereedschap moet gebruiken. Of u de kip nu gaat snijden of knippen, het valt of staat met de scherpte van het mes of de schaar. Bij een goed scherp mes valt het mes door de kip. Snijden wordt ineens weer leuk!

Een scherp mes met de scherpe kant naar beneden

Eerst de nog evt. aanwezige bloederige stukken eruitsnijden, dan ook de witte pees (spieraanhechting) en soms zelfs het hele vlies/band wat daar aan vastzit met een SCHERP mes schraap je het zo vanaf. Echter dan kun je vaak de filet alleen nog klein snijden (schijven/plakjes of blokjes). Als de filet als stuk nodig is, snij ik enkel de peesaanhechting weg (zodat de filet nog te vullen is met vijgen, mosterd oid.).

Ik heb een vlijmscherp mes, waarmee ik binnen seconden de filet in reepjes heb. Een hard stuk kom ik dan niet tegen, wel een witte veter, die ik in éen beweging ervan af snijd. En bloederige gedeelte gaat er ook vanaf (begrijp trouwens niet waarom de slagerij dat zelf niet doet), evenals eventuele vetrandjes. Nooit in de diepvries, want daardoor gaat de smaak teveel achteruit.

Met een mes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100