Hoe maak ik makkelijk een weekmenu boodschappenlijstje?

Ik wil graag een slimme manier bedenken om door de supermarkt te gaan en boodschappen te doen. Ik had net een discussie waarbij ik zei dat het handig was om het per domein in de supermarkt te doen, maar mijn vriendin zegt dat het beter is om per recept te doen. Wat is de beste (meest efficiente) manier om een boodschappenlijstje te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteraard per domein ; anders loop je voor zeven recepten gewoon zeven keer de supermarkt door, en nog een of twee keren extra voor de overige bodschappen. Slim is anders. Of je moet het zien als een soort lichamelijke oefening ? Groente - vlees - rijst - aardappels - conserven - vlees - pasta - vlees - groente....yeah... Meestal weet je redelijk wat de "volgorde" is van je boodschappen in de supermarkt waar je het vaakst komt, maar ook bij totaal verschillende (zoals de Aldi met zijn groente aan het eind) is het handig om per categorie (want die zijn bij de meeste supermarkten redelijk hetzelfde) de artikelen te groeperen. Dus, even een willekeurig voorbeeld, fruit en groente bij elkaar, vlees en vleeswaren bij elkaar, zuivel bij elkaar, brood en gebak bij elkaar, soepen en sauzen, mixen pakjes en zajes bij elkaar etc. Kun je in elk geval per "afdeling"/ gangpad kijken of er wat van op je lijstje staat, en zo niet zelfs hele paden overslaan. Naarmate je het vaker gedaan hebt, gaat het steeds makkelijker.

Je kan ook alle boodschappen invoeren in de app van Albert Heijn en sorteren op looproute. Indien je boodschappen doet bij een andere supermarkt schrijf je de ingrediënten van de recepten op per categorie. Je maakt bijvoorbeeld een categorie "groenten", "vlees", "zuivel", "dranken", "diepvries", etc. Dan heb je alles in huis maar kun je toch efficiënt boodschappen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100