Hoe maak ik aardappeltjes met schil in de oven gekruid met rozemarijn en olie en zeezout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kleine aardappeltjes eventjes laten koken, welde schil eerst goed boenen.. Ovenvast schaaltje beetje invetten.. aardappeltjes inwrijven met olie ( er is ook rozemarijn olie) en in de schaal leggen, goed verdelen.. eventueel verse of gedroogde rozamarijn erover strooien en gaar stoven in de oven.. kan je een deksel opleggen maar dan worden ze niet zo mooi bruin.... gaatjes in de aardappeltjes prikken laat ze sneller garen..

Ik weet dat ze bij de Lidl te koop zijn die je in de oven moet opwarmen. Ik weet niet hoe je het klaar moet maken.

Voor 4 personen: 1 kilo (nieuwe) aardappelen met een mooie schil (geen groene plekken!) Verse rozemarijntakjes (2 Knoflook teentjes) Zeezout (Olijf)olie Oven voorverwarmen, de aardappels schoon wassen en in plakken van ongeveer een 1cm snijden, of in partjes. Sprenkel in een ovenschaal een klein beetje olijfolie (niet te veel) en leg de aardappelen in de schaal. Snij de knoflookteentjes klein en verdeel ze over de aardappelen. Strooi wat zeezout over de aardappelen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en verdeel over de schotel. Sprenkel er als laatste nog wat olijfolie overheen. Schuif het in de oven en laat het bruin en knapperig worden op 200 graden, ongeveer 50 tot 60 minuten. Snel, makkelijk en erg lekker! Tip: gebruik bakpapier in je ovenschaal, zo zullen de aardappels nooit vast blijven plakken en kun je ze eventueel makkelijk omscheppen tussendoor.

Kleine krieltjes met schil nemen en eventueel schoonboenen. Doe ze in een grote kom met een scheutje olie, verse rozemarijn en grof zeezout en schudt dat goed om zodat de aardappeltjes helemaal bedekt zijn. Doe ze in een ovenschaal en laat ze op ongeveer 180 graden staan tot ze helemaal gaar zijn (45-60 minuten). Wil je het proces versnellen, dan kun je de aardappeltjes voor het kruiden voorgaren in de magnetron of gewoon in een pan met water (wel goed droog deppen dan). Maar helemaal door en doorgegaard in de oven is net iets lekkerder. Lekker en vetarm. Ook lekker met peterselie, knoflook, bieslook of paprikapoeder.

Ik doe de olie, rozemarijn (of provencaalse kruiden) en paprikapoeder in een zak met de aardappelpartjes. Paar keer schudden en omkiepen in een overvaste schaal. Door ze in de zak te doen, wordt alles goed verdeeld. 10 minuten voorkoken en een minuut of 40 bij 220 graden in de oven. Beetje afhankelijk van je oven en grootte van de aardappelpartjes.

Aardappels wassen Kleine aardappels in de lengte in vieren snijden; grote iets vaker zodat de stukken ongeveer gelijk zijn. Aardappels in braadslee o.i.d. doen Dressing maken van olijfolie en rozemarijn Dressing over de aardappels gieten (ook even omschudden) Zeezout erover strooien Geheel in een oven zetten die op 220 graden Celsius is ingesteld Na ongeveer 25 minuten zijn de aardappels klaar Je kunt even in een stuk aardappel prikken om te kijken of hij gaar is (evt. oventijd iets verlengen)

Middelgrote aardappels wassen en 10 min koken. Overlangs insnijden en even openknijpen, en in een stukje aluminiumfolie zetten op de bakplaat. Overgieten met wat olijfolie, zeezout en wat rozemarijn. 15 min op 220 graden bakken, en serveren met lamskoteletjes met gestoofde lof in roomsaus.

als eerste kan ik je aan raden een lekkere aardappel uit te kiezen ;niet kruimig. Neem eens een biologisch ras; zij groeien langzamer en hebben daardoor een betere smaakontwikkeling . Dan is het verstandig om ze te sorteren op grootte. Grotere aardappels hebben meer tijd nodig om te garen. smaak is perceptie gebonden en dus individueel.Of wel doe wat je lekker vindt ! Kijk eens bij de recepten van www.groenespoor.nl .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100