kippensoep

Hoe krijg ik de gele kleur aan mijn zelfgetrokken kippenbouillon?
Mijn kippensoep smaakt heerlijk naar kippensoep, maat ziet er meer uit als groentensoep.
Wie heeft de oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe de schillen van 1 of 2 uien in een pannetje met een halve liter heet water en laat dit op een klein pitje 10 minuten trekken. Het water is dan geelbruin. Giet het door een zeef bij de soep en doe er nog een blokje kippenbouillon bij. Goedkoper dan saffraan, gemakkelijker dan kurkuma (want dat heeft ook niet iedereen in huis) en minder uitgesproken van smaak dan kerrie. Maar ook iets minder geel, het is geelbruin. Wel lekker.

Een paar hardgekookte eierdooiers fijnprakken en erdoor roeren. Dan wordt ie geliger. Smaakt ook lekker.

Misschien een klein beetje kerrie door de soep doen. Dat smaakt heerlijk en de soep wordt er nog geel van ook.

Een paar sliertjes saffraan helpt ook

Heb je ook wortel en ui laten meetrekken? Dat geeft ook kleur af aan de bouillon.

Doe er wat kurkuma (geelwortel) bij. Het ligt meestal bij de Indonesische kruiden. Het is ook niet zo smaak beïnvloedend .

De kippensoep die je kant en klaar koopt is altijd wat gelig, en dit komt door een lekker kleurnummertje. Maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder, ook al is die licht van kleur. en idd safraan, kerrie of kurkuma geven wat kleur aan de boullion. Maar juist omdat hij lichter is, is wel duidelijk dat het zelfgemaakte soep is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100