Hoe hou je gesmolten chocolade vloeibaar?

Vloeibare chocolade in flacons is wel lekker, maar zelf gesmolten is lekkerder. Alleen, als je het af laat koelen, dan wordt het weer hard. Is dat te voorkomen met toevoeging van iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of aux bain marie op 42 graden , of een ganache maken. Bij een verhouding van 2 delen chocolade en 1 deel room blijft de ganache smeuïg en crèmig waardoor deze uitgesmeerd of met een spuitzak in vormen gespoten kan worden. Wanneer de verhouding 1 op 1 is, blijft de ganache vloeibaar.

Ja, je moet iets tievoegen om het te verdunnen/op te lossen. Bijvoorbeeld water.

Je moet het in de ijskast bewaren goed koud

Voor mijn chocoladefontein gebruik ik pure chocolade met een flinke scheut olijfolie erin om deze vloeibaar te houden. Van de olijfolie proef je vrijwel niets, en ook na afkoelen blijft je chocolade vloeibaar, afhankelijk van de hoeveelheid olie die je erin gebruikt. Je verwarmt de chocolade au bain marie en roert er vervolgens de olie doorheen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100