Wat is de beste manier om lekkere sushi rijst te maken?

Bij mij blijft `t plakkerig. Weet iemand de juiste ingredienten en bereidingswijze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is de truc dat je de gekookte rijst na het koken snel moet afkoelen. Als dat te langzaam gaat, gaart de rijst door en krijg je een plakkerige brij. Ik roer door de sushirijst na het koken 2 el mirin (rijstazijn) waarin ik een schepje suiker en zout heb opgelost. Dan koel ik de rijst onder regelmatig omscheppen in een bak ijswater (gewoon in de gootsteen een laag water en een ijsblokjesvorm erin leeg kieperen). Geeft altijd een prima resultaat.

Ik weet dat er een scheutje azijn doorgaat. De rest moet ik je schuldig blijven.

Sushirijst hoort plakkerig te zijn anders zou de rijst uit het zeewier vallen als je het gaat snijden! Hieronder hoe te maken!

Bronnen:
http://www.uchiyama.nl/ngjapkeukensushi.htm

Beetje suiker erbij en rijst azijn eroverheen. Dan een bakje water ernaast eerst je handen even in doen, dan de rijst pakken en op de nori doen. Door het water plakt de rijst bijna niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100