Als student, wat is goedkoop, makkelijk, lekker en veel (en gezond) om te koken voor mijzelf?

het liefst eten/voeding/lekkernijen die aan drie off meer van de criteria te voldoen :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Chili con carne :-) Als je meer wil, een blik bonen erbij gooien.

De beroemde studentenhap: spinazie met boursin, tonijn en uitgebakken spekjes. Hierbij serveer je rijst of macaroni en het hele studentenhuis smult voor een paar centjes. Je kunt het natuurlijk ook alleen voor jezelf maken.

Wok zoetzuur: Kip bakken. zak groente erbij. Chinese noedels erbij. Sinaasappelsap erbij. Beetje suiker erbij. Saus eventueel wat dikken met maïzena, Klaar! Een andere goeie is spaghetti bolognaise. Groentjes stoven. (Wortel, paprika, courgette, champignons, ui, ... Wat je maar wil. Los kopen en zelf snijden is het goedkoopst, maar je kan ook gewoon een zak voorgesneden groenten kopen.) Gehakt bij in de pot en mee aanstoven tot het gaar is. Blik tomaten erbij. Laten sudderen, pasta koken ondertussen en klaar!

Je kunt de artikelen die de GVers in de recepten verwerken kopen met afgeprijsde stickers. Producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanleunen. Zelf friet bakken i.p.v. halen bij een snackbar. Op de markt, tegen opruimtijd en misschien zijn er zo nog wel een paar te bedenken.

Linzen-groente-soep met spekjes. Eerst neem je een basisrecept voor linzensoep, dan voeg je een zak groente- mix toe en uitgebakken spekjes. Eventueel nog met een groene salade. Ook favo bij mij: snelle andijviestamppot: je koopt een zak gesneden andijvie, een pakje pureepoeder van Maggi(die is wel goed te doen, vind ik) en een bakje spekjes. In een paar minuten heb je een redelijk gezonde maaltijd op tafel, maar dan niet te weinig andijvie toevoegen. Je kan natuurlijk ook zelf aardappelen schillen, koken en pureren met een scheutje melk en een klontje boter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100