Waar koop je goedkoop amandelen?

Ik wil (blanke) amandelen kopen, om zelf amandelspijs en marsepein van te maken. Maar de amandelen die je bijvoorbeeld bij de notenkraam kan kopen, zijn best prijzig. Waar kun je goedkoop amandelen kopen? Ze hoeven niet gaaf te zijn, want ze worden toch fijngehakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de Turkse groentenboer. Je kunt zelfs amandelen met een velletje kopen, die laten weken in warm water en dan springen ze zo uit hun velletje. Even laten drogen (eventueel licht roosteren) en je hebt de perfecte blanke amandelen.

In Duitsland zijn zulke bakwaren erg goedkoop; bv. een zakje mandelmeel (dat spaart je zelf een hoop hak/maalwerk) van ca. 200 gram kost 70 cent. Voor wit mandelmeel betaal je tussen 55 en 70 cent per 100 gram.

misschien kan je beter amandel aroma kopen (omdat je zegt je ze toch gaat fijn hakken?) dat is volgensmij wat goed koper.

Op de markt bij de buitenlandse kramen hebben ze ze meestal ook, misschien goedkoper dan in de winkel!

Mijn antwoord was verwijdert en Ik begrijp dat het komt door het melden van prijzen. Anyway bij de turkse supermakrt dus. En je mag zelf uitvinden hoe goedkoop dat ze daar zijn :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100