wat is het verschil tussen, een gestoomde of een gerookte makreel ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lucid is de enige met het juiste antwoord. Met stomen wordt de vis gaar met behulp van stoom (hete waterdamp). Met roken wordt de vis gaar door de warme rook van houtsnippers. Het smaakverschil tussen gerookt en gestoomde makreel is groot. Gestoomd smaakt meer neutraal en wateriger. Gerookt heeft een extra smaakje, de rooksmaak. Hier wil ik graag nog iets aan toevoegen: Er wordt heel wat gesproken over rooktechnieken. Je hebt twee soorten rooktechnieken: Warm roken en koud roken. De meeste vis wordt warm gerookt. In zo'n rookton wordt het heel warm door het smeulende hout wat eronder ligt. De vis wordt dus echt gaar. Gerookte zalm uit de supermarkt ziet er nog rauw uit, deze vis is koud gerookt. De rook wordt omgeleid door buizen zodat dit afkoelt en de vis louter gaar wordt door het rook, en niet de hitte. Wij roken altijd warm, voor koud roken hebben wij niet de juiste spullen. Pekelen (zoutbadje) heeft niets met roken te maken, is natuurlijk wel lekkerder dan zo'n flauwe zoutloze vis. Zelf kies ik gerookt boven gestoomd. Toegevoegd na 2 minuten: Nog even stomen uitleggen. Je neemt een hoge pan met onderin veel water. In het midden van de pan, ruim boven het water, zit een ronde metalen plaat met gaatjes. Hier leg je de vis neer. Daarbovenop komt een deksel. Het water wordt heet, en begint te stomen, dit stoom bereikt de vis waardoor de vis gaar wordt. Voila een gestoomde vis.

Geen.....

Google Visrecepten Roken En je krijg antwoord op je vragen. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100