Hoe krijg je platte cakejes?

Bij mijn cakejes zit er altijd een bol op, maar ik wil graag platte cakejes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan moet je geen zelfrijzend bakmeel nemen, maar gewoon meel zonder bakpoeder.

Dan moet je beslag maken van alleen suiker, eieren, boter en bloem (en GEEN bakpoeder of zelfrijzend bakmeel), EN, ministens zo belangrijk, je moet de cake niet te heet gaar laten worden. Liever wat langer in een koele oven (150-160 graden is meer dan genoeg, minder in een heteluchtoven) . Wil je muffins, die dus wel zo bol mogelijk en liefst gebarsten wilt hebben, dan gebruik je juist WEL zelfrijzend bakmeel en zet je de oven juist heter (ca. 180 graden.). Pas op : ze zijn dan wel een stuk eerder klaar !

De oven een keer open doen tijdens het bakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100