Is een boterham met boter en kaas in de magnetron gesmolten ongezonder dan gewoon een boterham met boter en kaas?

Wat betreft de gezondheid voor de mens, niet het milieu (magnetron)...

Oh ik bedoel niet een gesmolten boterham maar gesmolten kaas natuurlijk : ) de boterham smelt niet mee als het goed is..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je puur op het smelten van de kaas doelt. In dat geval maakt het geen fluit uit. Als je kaas alleen maar smelt, en niet zodanig verhit dat er rare dingen gebeuren zoals zwarte plekken of vieze geurtjes, verandert er niets aan de samenstelling. Alleen de temperatuur is anders. En daardoor de structuur. Maar dat maakt allemaal niet meer uit zodra het spul in de maag zit. Als je je lippen brandt aan de hete kaas, is dat natuurlijk wel een klein beetje ongezond. Als je doelt op de magnetron, dus is kaas smelten in de magnetron ongezonder dan diezelfde kaas smelten op een gasvuurtje of in een tostiapparaat: ook dan maakt het geen fluit uit, net als hierboven uitgelegd.

Dat maakt niks uit, de kaas blijft even vet. Het word alleen zacht en ziet er vetter uit omdat het warm is..

Nee, in essentie is kaas ongezond omdat het ontzettend veel verzadigd vet bevat. Zelfs 30+ kaas is nog steeds 30 procent vet. Dat valt vooral op als je het gaat verwarmen. Je zou dan bijna denken dat gesmolten kaas vetter is, maar niets is minder waar: gesmolten kaas is even vet als niet gesmolten kaas, het valt alleen meer op.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/is-kaas-gezond-o...

Je bedoelt dat de magnetron ook zoveel energie verspeelt en dat dan slecht zou zijn voor ons milieu? Ja dat klopt dan weer wel... Nee het is veel lekkerder die gesmolten kaas, als hij geen zwart korstje heeft is het niet slechter dan zo de kaas erop... en wel zo lekker...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100