Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarvoor dient het zout als je een vis hierin bedekt in de oven?

Soms zie je een vis gebakken worden in de oven. Dan is deze bedekt met zeezout. Waarom?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bedoel je sardientjes? Zeker niet alle vis heeft veel zout nodig.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Om uitdrogen te voorkomen, de sappen blijven dan in het visvlees. Het is een soort isolatiemiddel.
(Lees meer...)
Amadea
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het werkt wel hoor. Wij maakten ook wel eens vis in zoutkorst voordat we vegetariërs werden. Om te zuigen zo sappig.
Volgens mij bedoel je hele vissen die met de huid en al in de oven worden bereidt.

Het zeezout zorg voor meer smaak. Vis kan veel meer zout hebben dan andere producten en zeker als het in de huid wordt gebakken.
Na het garen wordt het gefileerd en losgemaakt van de huid. Dus het zout komt niet direct op het visvlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing