Ik wil graag eens aparte recepten uitproberen. De gewone recepten ben ik op uitgekeken. Ik hou niet van zoet en zout gemengd. Wie heeft tips?

Toegevoegd na 34 minuten:
Ps buitenlandse recepten vind ik heel leuk zoals harira, maar ook een slasoep ofzo. Op smulweb kijk ik wel, maar vind daar niet heel veel geweldigs tussen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn eerdere antwoord op de vraag "wat te eten in de wintermaanden" is hier denk ik ook wel van toepassing: komkommerstamppot! aardappels schillen, en in stukjes snijden. Water koken, en aardappels erin (pas als het water kookt, zo worden ze echt kruimig) De komkommer in de lengte halveren, en met een lepel van de pitjes ontdoen. In dunne plakjes of julienne (reepjes) snijden of raspen. Beetje zout erop, en in een zeef uit laten lekken. Rasp een winterpeen. Snijd een chorizo-worst in stukjes. als de aardappels gaar zijn afgieten, en lekker stampen. winterpeen erin, bakje verse roomkaas met kruiden, en een scheutje yoghurt. Stevig doorroeren. als laatste de komkommer en de chorizo erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout, en dan: Heerlijk winters genieten, terwijl je met een zuid-europees tintje vooruitblikt op de zomer die je te wachten staat!

Misschien kun je eens op smulweb.nl kijken. Of anders de website van the food network, maar die is wel in het engels.

hier staan heel veel recepten op. hoop dat je er wat aan hebt.

Bronnen:
Smulweb.nl

Een recept wat ik een keer ontdekt heb en wat ik zelf wel redelijk apart en lekker vind, is veldsla met bietjes, makreel en mosterd. Zie hier het complete recept: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=546602&rq=makreel+biet

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=546602...

ik zou persoonlijk is op google gaan zoeken naar buitenlandse recepten bijv. indanees af africaans

Spaghetti Bolognese zoals mijn mam die maakte: Ingrediënten: - Olijfolie - 1 Ui - 2 teentjes Knoflook - 500 gram Gehakt - 1 blokje rundvleesbouillon - 1 pak gezeefde tomaten (van LeBelle) - 500 gram spaghetti - 1 blokje groentenbouillon - 1 plant Peterselie (te vinden bij groente en fruit) - 1 plant Basilicum (te vinden bij groente en fruit) - 1 blikje tomaten puree (zo'n kleine ronde) - 1 eetlepel suiker - geraspte parmesaanse kaas Bereiding: * Versnipper het ui, pluk de peterselie blaadjes los, en knip de basilicum blaadjes in kleine stukjes. Gehele plant gebruiken * Verwarm wat olijfolie in een pan, voeg de uiensnippers toe, en pers de teentjes knoflook met een knoflookpers. Bak dit zachtjes totdat de ui glazig is of licht verkleurd. (Fruiten) * Voeg de gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt gaar is. * Giet de gezeefde tomaten over het gehakt en verkruimel het blokje rundvlees boullion. Strooi de peterselieblaadjes en basilicum snippers hierbij Even goed roeren en dan 20 minuten laten pruttelen op zacht vuur. * Doe de groentenboullion en een paar scheuten olijfolie, de olijfolie zorgt dat de spaghetti niet gaat plakken als je hem afgiet, in een pan met water. Kook hierin de spaghetti tot hij bijtgaar is. * Voeg de tomaten puree toe aan het pruttelende gehakt en laat dit weer zo'n 15 minuten door pruttelen op zacht vuur. * Tot slot, giet de spaghetti af, en serveer het op een bord met daarover de bologonese saus (het gepruttelde gehakt) en wat geraspte kaas. Smullen maar! Toegevoegd na 38 seconden: een stapje vergeten: als de saus klaar is met pruttelen: een eetlepel suiker toevoegen. Toegevoegd na 1 minuut: tenzij je niet houdt van zoet en zout, dan moet je de eetlepel suiker gewoon weglaten :P

Bronnen:
mijn moeder xD

Een heel aparte pasta ovenschotel die nu eens niet 'Italiaans ' is; 500 gr. shoarmavlees, 500 gr. prei, pasta voor 4 personen ( maakt niet uit welke soort), 1 blikje champignonsoep (470 ml), 150 gr. geraspte jonge kaas, zout en peper. Kook de pasta. Bak in een koekenpan het shoarmavlees lekker bruin. Was de prei goed en snijd er dunne ringetjes van. Als de shoarma bijna gaar is de prei nog 5 min. zachtjes meebakken. De champignonsoep erbij doen en een half blikje water. Het geheel al roerende warm laten worden. Naar smaak peper en zout erbij doen. Ondertussen is de pasta gaar, deze afgieten en even afspoelen met koud water. Doe nu de pasta in een ingevette ovenschaal en verdeel de inhoud van de koekenpan erover. Strooi dan de geraspte kaas erover. Het geheel ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden C. bakken. Lekker met een frisse salade!

Kijk eens bij de Engelse recepten, daar staat veel lekkers bij!

Bronnen:
http://uk.lifestyle.yahoo.com/seasonal-recipes/

kip tandoori, appelflap met slagroom erin

Probeer het eens met de surinaams/hindoestaanse /Indiase keuken! surinaamsekeuken.web-log.nl De enige echte recepten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100