Ik heb marsepijn bij de xenos gekocht, maar het is nu nog een beetje hard, hoe maak ik de marsepijn zachter??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed kneden als het dan nog te hart is een druppeltje water niet een hele Pieter want dan is het net gekleurd water

Houd de marse p e i n in je hand dus maak hem warmer. Toegevoegd na 43 minuten: Doet echt geen pijn

op kamertemperatuur bewaren

een heel heel klein beetje met water bestrijken

Manieren om marsepein zachter te maken; Handen goed wassen (liefts met geurloze zeep) en met goed natte handen doorkneden. Of; een beetje water of eiwit toevoegen en dan doorkneden. Of; boven een pannetje een kort 'stoombadje' geven, maar niet te lang! Anders kan het weer te zacht worden. Of; vloeibare fondant ( voor tompoezen bijv. ) toevoegen als je dat toevallig in huis hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100