In welke andere landen eten de meeste mensen vaak iets wat Hollandse pot is of wat daarop lijkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Duitse keuken en ook de Scandinavische lijken behoorlijk op de Nederlandse keuken. Daar wordt dus ook "Hollandse pot"gegeten.

Ik was een keer in Aruba en daar kon je bij een temperatuur van 35 graden in een eetcafé boerenkool met worst en zuurkool bestellen! Dat vond ik wel grappig.

Misschien kun je beter spreken van Polder-pot?

ik denk dat je dan in de landen moet zoeken waar nederland vroeger een kolonie heeft gehad, zoals Antillen en Zuid Afrika. Ik weet ook dat in Sri lanka de naam boontjies gebruikt wordt voor sperzibonen

1. Wat is Hollandse pot? 2. Neem maar aan nergens buiten Nederland en de Costa's van Spanje (maar dan wel de goedkopere badplaatsen) Toegevoegd na 1 minuut: Zelfs in Nederland kun je niet vaak Nederlands eten. Er was in Amsterdam een restaurant, maar dat was niet te eten.

Omdat ik al een tijdje niet meer in Nederland woon, werd er weleens gevraagd wat nu echt een Hollandse maaltijd is. Over het algemeen is Hollands eten vrij saai... ALs ik dan uitlegde bv hutspot, werd er een neus opgetrokken van hier tot Tokio... Maar ik denk toch echt Hollands eten zoals hutspot of stamppot...echt Hollands is en misschien de buurlanden ook een beetje dezelfde ingredienten gebruiken

Belgische stoemp ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100