In welke andere landen eten de meeste mensen vaak iets wat Hollandse pot is of wat daarop lijkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben voor lange tijd in Duitsland, Polen en Noorwegen geweest. Eigenlijk vond ik niets op Nederlands eten lijken. Tenminste, alles naast de aardappelen niet. In elk land at men veel aardappelen. In Polen gebruikt men ook jus, en is er meestal vlees en groente te vinden naast de aardappelen. Net als in Duitsland, waar ze als vlees heel vaak worsten aten. In Noorwegen at men ook vlees naast de aardappelen, maar wel iets vaker vis dan hier in Nederland. Toch was het allemaal anders, ik heb het nog over stamppot gehad. Nergens, en echt nergens deden ze dit. Ohnee, toch wel, in Polen. Alle restjes werden samen gevoegd, gestampt en aan de varkens gevoerd. Zij keken dus erg vies toen ik het over stamppot had. Dat is varkensvoer, was hun antwoord. Toch vind ik het eten in Scandinavie, Duitsland, Polen, Oostenrijk, België wel redelijk vergelijkbaar met het Nederlandse eten. Alleen hebben die landen veel meer specialiteiten, zoals de Duitsers met worst, de Scandinaviers met vis en wild. En de polen met deeg, en vlees. En de Belgen, die maken altijd mooie gerechten van vlees en groente. Als je kijkt naar de Fransen, Italianen en Spanjaarden, dan is dit veel minder vergelijkbaar voedsel. Maar om het nou Hollandse pot te noemen, ik zou het liever noemen: Germaans voedsel.

De Duitse keuken en ook de Scandinavische lijken behoorlijk op de Nederlandse keuken. Daar wordt dus ook "Hollandse pot"gegeten.

Ik was een keer in Aruba en daar kon je bij een temperatuur van 35 graden in een eetcafé boerenkool met worst en zuurkool bestellen! Dat vond ik wel grappig.

Misschien kun je beter spreken van Polder-pot?

ik denk dat je dan in de landen moet zoeken waar nederland vroeger een kolonie heeft gehad, zoals Antillen en Zuid Afrika. Ik weet ook dat in Sri lanka de naam boontjies gebruikt wordt voor sperzibonen

1. Wat is Hollandse pot? 2. Neem maar aan nergens buiten Nederland en de Costa's van Spanje (maar dan wel de goedkopere badplaatsen) Toegevoegd na 1 minuut: Zelfs in Nederland kun je niet vaak Nederlands eten. Er was in Amsterdam een restaurant, maar dat was niet te eten.

Omdat ik al een tijdje niet meer in Nederland woon, werd er weleens gevraagd wat nu echt een Hollandse maaltijd is. Over het algemeen is Hollands eten vrij saai... ALs ik dan uitlegde bv hutspot, werd er een neus opgetrokken van hier tot Tokio... Maar ik denk toch echt Hollands eten zoals hutspot of stamppot...echt Hollands is en misschien de buurlanden ook een beetje dezelfde ingredienten gebruiken

Belgische stoemp ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100