Hoe kan je de 'taaiheid' weg krijgen uit gedroogde Chinese paddenstoelen?

Ik heb ooit gedroogde paddenstoelen gekocht in een plaatselijk Chinees grootwarenhuis.
Een soort die je hier niet vers kunt vinden.
Op de verpakking staat : weken in water.
Maar toch blijven dat taaie onsmakelijke dingen.
Hoe te verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als het shiitakes zijn is een nacht in koud water en ongeveer20 minuten met warm water voldoende om ze zacht te krijgen. Steeltjes na weken verwijderen. Tip. De gedroogde smaken beter dan de verse Laat ze net onder water staan dus niet teveel. Het water heeft dan een heerlijk aroma . Gebruik het in je gerecht. Dat geeft die typische oosterse smaak .

Mu er, oftewel judasoor? In heet water geweekt zouden ze in 10 minuten redelijk zacht moeten zijn maar voor de zekerheid kun je ze het beste een dag van tevoren in de week zetten. Gebruik in ieder geval ruim water omdat ze door weken vier keer zo groot worden.

Gewoon langer weken in water. Het kan echt wel een dag of twee, drie duren voor de taaiheid helemaal weg is en de hele paddestoel zacht is geworden en bruikbaar. Smakelijk worden ze in mijn optiek echter niet. 't Zijn toch een beetje waterbommen dan, net als champignons uit blik. Maar in sommige gerechten kan dat best.

Toch weken, liefst 24 uur.

Als het shii takes zijn dan moet je ze zeker 20 min, weken in lauw water. Snijd de steeltjes er uit, want die blijven taai.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100