https://www.popcorn.nl/category/smaken
Hier kan je bijv. chocolade-, bosbessen-,caramelsmaken speciaal voor popcorn kopen.
Of; klont boter in de wok en een flinke scheut poedersuiker erdoor. Popcorn erbij en blijven roeren tot de popcorn een lichtbruin laagje heeft. Dan direct in een bak of kom doen zodat het niet verder bakt.
Honing erdoor of Zwitserse strooikaas.
Rooster eens in hete olie wat amandelen, cashewnoten, pinda's, doe er komijnenzaad en korianderzaad, wat cayennepeper en paprika bij en verwarm totdat alle geuren vrij zijn gekomen. Neem de pan van het vuur en strooi er ger. Parmesaanse kaas bij. Schep het mengsel dan op de popcorn. Lekker pittig.
Popcorn en zoute pinda's bij elkaar doen op een platte schaal in een laag.
Bruine basterdsuiker samen met schenkstroop in een pannetje doen, beetje zout, kaneel en wat water.
Aan de kook brengen, 2 min. onder goed roeren op zacht vuur laten pruttelen, van het vuur af en over de popcorn en pinda's gieten zodat alles ermee bedekt is. laten afkoelen en met een vork bijv. in hapklare brokjes breken.
Lekkere crunch!
Kruidensmaak; Boter in pan met geperste knoflookteen,1 el. gehakte tuinkruiden (basilicum,peterselie)2 theel.ger. Parmesaanse kaas en 2 el. pompoenpiten.
Hartige smaak; In een pan 1 theel. tomatenpuree mengen met 1 theel. mosterdpoeder,paar druppels tabasco, 1 theel. honing.Goed roerend aan de kook brengen op laag vuur en direct van het vuur halen.
Kerriesmaak; 1 theel. kerriepoeder mengen met 1 theel kurkuma, 1 theel.citroensap en 1 eetl. honing. Op laag vuur goed roerend aan de kook brengen en dan direct van het vuur nemen. Roer er dan 1 eetl. magere yoghurt door.
Doe de gepofte popcorn erbij zolang de mengsels nog warm zijn.