suiker karameliseren mislukt

Ik verwarm op een elektrisch vuur al voortdurend roeren 150 gr kristalsuiker met 4 eetlepels water vermengd; maar ipv bruin worden kristalliseert de suiker terug tot witte suiker !?. Wat doe ik verkeerd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het is de temperatuur waar je op moet letten...kijk even op t volgende filmpje ... misschien helpt het je bij de volgende keer... http://www.youtube.com/watch?v=FbA6rL2JFGw

Dan heb je de temeperatuur te laag. Lijkt mij. Hoog genoeg voor het water om te verdampen, maar te laag om het suiker te doen smelten...verwarmen en blijven roeren..als het eenmaal bruin wordt wordt het ook snel zwart.

Dit recept is goed! Ingrediënten: boter of margarine om in te vetten 100 g suiker Materialen: soeplepel en keukenlepel steelpan met dikke bodem Vet de bolle kant van de soeplepel in met boter. Doe een flinke laag suiker in de steelpan en schud even, zodat de suiker gelijk is verdeeld over de bodem. Zet de pan op hoog vuur en roer met de eveneens beboterde keukenlepel tot de suiker is gesmolten. Laat de vloeibare suiker bruin kleuren terwijl je de pan tussentijds een paar keer heen en weer schudt, zodat het karamelliseren gelijkmatig verloopt. Draai het vuur uit, zet de pan op een vochtige theedoek en roer tot de karamel iets is afgekoeld. Pak een soeplepel bij de steel in de ene hand (met ovenhandschoen) vast, met de bolle kant naar boven. Schep met de andere hand met een gewone keukenlepel de vloeibare karamel uit de pan en laat deze in een dunne draad van de keukenlepel op de soeplepel lopen, terwijl je de soeplepel heen en weer beweegt. Succes :)

bij deze manier, doorverwarmen tot het wel gaat karameliseren, beter dat je niet roert!probeer het ook eens zonder het water, ook niet roeren!! en zeker er bij blijven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100