Is het onhygienisch om deeg te kneden, met een ring om je vinger?

Toevallig zag ik op TV een stukje van de cursus "taart versieren" en zag allemaal dames deeg kneden, terwijl ze een of meerdere ringen om hun vingers hadden. Dat lijkt mij onhygienisch, omdat er tussen ring en vinger altijd wat vuil zit. Bovendien is het onlogisch, want na het kneden zul je even je handen moeten wassen, en dat zal toch echt zonder ring moeten, omdat er nog wat deeg tussen ring en vinger zal zitten. Kun je net zo goed vóór je met je taarten in de weer gaat, je ringen afdoen.

Beetje slordig van de TV-dames, of overdrijf ik? ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is onhygienisch! Absoluut! Tussen ring en vinger blijven ontzettend veel bacterien zitten die je ook weer kunt overbrengen naar je voedsel. Waarom denk je dat verpleegkundigen hun sieraden af moeten doen tijdens hun werk? Juíst! Omdat je daardoor heel gemakkelijk bacterien van en naar andere patienten kunt overbrengen (kruisbesmetting noemen we dat). Nou dat kan dus ook met voedsel. Sowieso als je met voedsel aan de slag gaat is het goed om je handen van te voren te wassen.

ik vind van wel er kan altijd vuil achter blijven zitten ondanks dat de handen zijn gewassen of ze moeten handschoenen aan doen

Het kan onhygienisch zijn maar dat kleine beetje vuil kan geen kwaad lijkt mij. Bij sommige mensen wil de ring niet meer af omdat de vinger in de loop der jaren dikker is geworden. Wat mij betreft overdrijf je dus.

Je overdrijft niet, het is heel onhygienisch. Bovendien is het ook nog niet eens handig. Ze zouden niet de eerste zijn, die hun ring kwijt zouden zijn.

Ik vind het voor mezelf niet vies, ik was tevoren mijn handen, en ook tussen mijn ring en vinger maak ik het schoon. Maar iedereen die in de horeca werkt, of in aanraking komt met voedingsmiddelen die bestemd zijn voor consumptie door derden, moet gewoon zijn sieraden afdoen, ook armbanden, oorbellen en piercings. Bovendien weet ik waar mijn handen geweest zijn, niet waar die van de 'kok' geweest zijn. Vergelijk het met een broodje, die smeer ik thuis gewoon op het aanrecht, maar ik verwacht in een lunchroom dat mijn broodje op een schoon bordje gesmeerd wordt.

Doe gewoon je ring efkes uit. Toi toi toi!

Ik vind dat je overdrijft. Ik vind sowieso dat alles wat met hygiene te maken heeft, tegenwoordig overdreven wordt. Als je deeg gaat kneden, was je je handen, met ringen er aan, die worden dus ook gewassen. En goed afgespoeld. En daarna was je ook weer je handen, met je ringen aan en spoel je wat tussen ring en vinger zit ook wel weer weg. Toen ik nog ringen droeg deed ik die nooit af. Nergens voor. En mijn waterdichte horloge ook niet. Wat niet wegneemt dat ik het wel logisch vind dat je in bepaalde beroepen geen ringen of andere sieraden mag dragen. Dat is iets anders dan in een thuissituatie, wat in zo'n tv-filmpje nagebootst wordt.

nee je overdrijft niet, maar als je de ring niet van je vingers kunt krijgen,je wast je handen van te voren stel dat er nog een bacterietje of wat van tussen de ring in je deeg komt,die overleeft het bakken toch niet dus niks om je zorgen om te maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100