Hoe heet een saus zonder bloem?

Ik probeer recepten te vinden voor een lichte saus zonder bloem.... zonder eerst een roux te maken... maar hoe heet dat nou precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt gewoon alleen gebonden saus en ongebonden saus. Verder heb je dipsauzen, tafelsauzen,,slasauzen( dressings), roomsauzen, braadsauzen( jus) mayonaisesauzen. In de horeca spreken ze van convenience sauzen. Meestal koude sauzen die al kant en klaar zijn met olie en azijn als basis zoals;fritessaus, ravigottesaus, remouladesaus, knoflooksaus, schaschliksaus,currysaus,cocktailsaus, satésaus,chilisaus, zigeunersaus,mayonaise,ketchup,etc. Sommige hiervan kunnen ook als warme saus gemaakt worden zoals de satésaus, currysaus, zigeunersaus,roomsaus etc.

Dressing

Kaassaus Satesaus Shaslicksaus Whiskysaus tomatensaus paprikasaus avocadosaus yoghurtsaus sojasaus ketjapsaus uiensaus en nog talloze sauzen verder. Ik geloof niet dat daar een speciale term voor bestaat. In lang niet alle sauzen zit bloem. (Ik heb dagelijks sauzen maar gebruik vrijwel nooit bloem!) Bloem bindt, maar dat is m.i. helemaal niet nodig voor een smakelijk sausje. Goeie (verse) ingredienten in de blender of staafmixer geven vaak eenzelfde effect!

Er zijn vele soorten die voldoen. Bedoel je de 'fonds'?

Waarom zonder bloem is dit voor een gluten vrije saus ? verder denk ik dat je Glace bedoelt, dit is het inkoken van vocht bv bouillon om hier saus van te maken. Dit is niet gluten vrij Toegevoegd na 47 seconden: in koken tot het indikt Kan ook met room

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100