ik heb hier een kant en klare dubbel gevouwen ingevroren pizza van de pizzaboer. hoe maak je die het beste klaar?

Toegevoegd na 14 minuten:
moet ik hem dan eerst ontdooien in de magnetron of direkt in bevroren toestand in de oven zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe hoger de temperatuur, hoe beter de pizza wordt. Trouwens, zo'n pizza heet calzone. Mocht je in de gelukkige omstandigheid zijn een houtoven te hebben, stook die dan tot 400-450 graden. Bij die temperatuur hoeft de calzone (ontdooid) maar een minuut of 4. Je krijgt ze ook behoorlijk goed op een gesloten barbecue. In een elektrische oven krijg je niet zulke hoge temperaturen, dus zul je waarschijnlijk een minuut of 20-25 moeten rekenen voor de baktijd. Als je de calzone eerst ontdooit, denk eraan bakpapier eronder te leggen in de oven. Een ontdooide pizza is meestal wat natter en dus kleveriger. Het is ook handig even wat bloem op een werkblad te strooien en de calzone daarin te leggen.

Tussen de twaalf en tweeentwintig minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

eerst laten ontdooien en dan in de oven verwarmen..

gelijk in de stand van bevroren toestand zetten voor de bacterien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100