De bovenste is mijn favoriet:
KONIJN IN HET PANNETJE
1 Wild konijn (in stukken), zout, peper, 75 g boter, 100 g blok-jes ontbijtspek. 1 theelepel (TL) tijm, 1 TL basilicum, 1 TL marjolein, 1 eetlepel (EL) bloem, 2 dl droge witte wijn, 1 klein gesneden ui, 250 gram champignons. Zout en peper de stukken konijn. Verhit de boter en bak hierin de stukken konijn rondom bruin. Voeg de blokjes spek toe en laat deze 5 minuten fruiten. Voeg de witte wijn toe en roer alles goed dooreen tot een gebonden saus. Voeg de ui aan de saus toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het konijn in ca 1,5 uur gaar stoven. Voeg de champignons de laatste 10 min. van de stooftijd aan de saus toe. Leg de stukken konijn op een schaal en schenk er de saus over. Serveer hierbij aardappelcroquetjes en een compote.
KONIJN VAN DE JAGER
1 Wild konijn (in stukken), zout, peper, 75 g boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stengel bleekselderie, 1 wortel, 1/2 fijngehakte peterselie, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 dl droge witte wijn. Zout en peper de stukken konijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukken konijn rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui, de uitgeperste knoflook, de stukjes bleekselderie, de plakjes wortel en de peterselie toe. Leg een deksel op de pan en laat de groente ca. 10 min. met het konijn op laag vuur smoren. Roer de tomatenpuree door de witte wijn en schenk het mengsel in de pan bij het konijn en de groente. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het konijn in ca. 1,5 uur gaar stoven. Leg de stukken konijn op een schaal en schenk er de saus over. Geef hierbij gekookte aardappelen en rode kool.
PAPRIKAKONIJN
1 Wild konijn (in stukken), zout,peper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 rode paprika, 50 g rook-spek, 2 uien, 1 EL tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 bekertje creme fraiche, 2 EL bloem, 50 g boter. Zout en peper de stukken konijn en bestrooi het met bloem. Bak het kleinge-sneden spek uit in een pan en voeg de boter toe. Bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui, de knoflook toe en fruit deze mee. Vervolgens de paprikapoeder, de kleingesneden paprika, de puree, 1 EL bloem en 4 dl water. Verwarm het geheel en sluit de pan. Stoof het konijn gedurende 60 minuten. Voeg op het laatst de creme fraiche toe en maak de saus op smaak af met zout en peper. Tip: vervang water door rode wijn en bind de saus eventueel bij met aangemengde bloem.