Met welk recept maak je thuis de lekkerste kaasstengels?

We hebben al wel recepten van internet uitgeprobeerd, maar of we doen iets verkeerd, of het zijn geen goede recepten.

Waar ik dus naar vraag is niet een link naar recepten voor kaasstengels, want ik kan die zelf ook googelen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die zelf kaasstengels maken die goed lukken en welk recept ze daarvoor gebruiken.

We hebben trouwens een heteluchtoven en een kast vol met broodbakspullen en ingrediënten, dus het hoeft geen kant en klare broodmix ofzo te zijn. Zelfrijzend bakmeel, gist enz hebben we gewoon in huis.

Ben heel benieuwd naar de reacties, bij voorbaat dank in ieder geval!

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik snap nu waar de discussie over bladerdeeg vandaan komt! De kaasstengel zoals bij onze bakker (konden jullie niet weten) lijken niet op de bladerdeegstengels. Ze zijn dan ook zeker niet knapperig, dus ik bedoelde juist niet de bladerdeegvariant. Maar goed, dat konden jullie natuurlijk ook niet weten. Ik vind het trouwens ook wel lekker om deze eens een keer uit te proberen, maar waar ik dus eigenlijk naar op zoek ben is een recept voor kaasstengel van een soort brooddeeg (zacht van binnen), wel met een korstje en daarop kaassnippers.

(PS. Evengoed bedankt voor jullie bladerdeegrecepten hoor, die ga ik sowieso ook proberen!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik maak ze (en dat is vaak) met croissantdeeg uit zo'n blikje en die lijken echt op die van de bakker. Hier mijn recept: * 1 rol croissantdeeg uit de koeling (danone), * 2 losgeklopte eierdooiers, * 150 gram geraspte jonge (of wat je lekker vind) kaas, * beetje bloem voor het werkvlak, * eventueel maanzaadjes,sesamzaadjes,komijnzaadjes. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestrooi je werkvlak lichtjes met bloem. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en vouw het een paar keer dubbel,rol het op je bebloemde werkvlak uit tot een lange lap van ca. 60 bij 28 cm. Snij uit deze deeglap 14 repen van ca. 30 bij 4 cm. Draai nu steeds 2 van de repen om elkaar heen zodat je spiralen krijgt,leg ze op de bakplaat en bestrijk ze licht met de losgeklopte eierdooiers. Bestrooi ze flink met de geraspte kaas en/of de zaadjes. Bak ze in het midden van de oven mooi lichtbruin in 15-18 minuutjes.

Ik bak ze vaak en iedereen vindt ze altijd heerlijk. Ik koop daarvoor altijd een pakje bladerdeegplakjes uit de diepvries. Ik verwarm de oven voor op 180 graden C. ( hetelucht 160 graden C.) en ontdooi de plakjes intussen. Dan bekleed ik de bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes op. Ik besmeer de plakjes dan met geklutst ei (met een kwastje) en strooi er dan pittige geraspte kaas en (hoeft niet persé, is wel lekker) sesamzaadjes of komijn of maanzaad. Vervolgens snijd ik de plakjes met een scherp mes voorzichtig in repen die ik tegen elkaar in draai vanaf de uiteinden, zodat ze een soort spiraal vormen. Je kunt ze echter ook gewoon recht houden hoor, maar snijd ze in elk gevaar niet te breed want ze zetten nog uit. Bak ze af in de oven ca. 20 min.duurt het voor ze er goudbruin uitkomen. ;)

Het makkelijkste is kant-en-klaar bladerdeeg te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk snel te werken. Haal het bevroren bladerdeeg uit de vriezer (10 plakjes). leg de plakjes uit, en strijk er 5 flink in met eigeel. bestrooi ze met parmezaanse kaas, zwarte peper, en een beetje zout (liefst grofkorrelig zeezout). De andere plakjes erop, en aanrollen met een deegroller. Goed stevig, zodat het eigeel-kaas laagje ertussen geperst wordt. Nu met een vork flink veel gaatjes prikken, zodat het deeg in de oven niet teveel gaat rijzen. Snijd de plakjes in reepjes van max. 0.5 cm. dik. Nu kun je de reepjes nog insmeren met een beetje eigeel, bestrooien met een klein beetje parmezaan, en nog wat zwarte peper en zout. Draai de reepjes als ze genoeg zijn ontdooit 3 à 4 slagen, tot spiraaltjes, en zet ze in een voorverwarmde oven van +/- 180 graden, hete lucht. zo'n 8 minuten moet genoeg zijn. Laat ze niet te bruin worden, dan wordt het zachte karakter vervangen door een bitter bijsmaakje. Eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100