Van wat voor vlees is carpaccio gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij van ossehaas

Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe ossenhaas, mayonaise, worcestersaus, Tabasco en witte peper, vaak geserveerd als voorgerecht. Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, zalm en kalfsbiefstuk. Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry's Bar in Venetië, had vele beroemde stamgasten, waaronder Charlie Chaplin en Ernest Hemingway. Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veelgeziene gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Hij noemde dit gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden in Venetië.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Carpaccio_%28...

Rundvlees

Ossehaas is een overgewaardeerd stuk vlees is geen werkspier is alleen maar zacht en heeft weinig smaak , een staartstuk of zijlende is een zeer smakelijk stukje vlees dat goedgesneden een betere bite heeft en sappig en mals is. Ook niet aanvriezen voor het snijden , sappen gaan eruit en verliest smaak . Vraag een goede kok maar . Staartstuk of zijlende dus . Hans ( slagertje)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100