Waarom staat er bij gerechten uit de chinese/indische keuken altijd een glas bier op tafel?

Ik bedoel dan in de reclames voor bijvoorbeeld mixen van Conimex. Over de authenticiteit van de oorsprong van de gerechten hoeven we het hier niet te hebben, maar het valt me op dat je dan altijd een gedekte tafel ziet met een glas bier naast het bordje nasi of bami.

Maar afgezien daarvan ook bij een bezoekje aan 'de Chinees' staat er altijd wel een glas pils bij iemand. Zelden zie je iemand rooie wijn drinken. Zelfs ik weet niet beter als; We gaan chinees halen? Biertje!

Is het zo gegroeid, of wordt het standaard in de aziatische landen stiekem ook met bier erbij gegeten, zoals wij wijn bij de maaltijd drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik drink zelf nooit pils omdat ik wijn lekkerder vind. Uitzondering; ja, bij de chinees drink ik graag een lekker koel getapt pilsje. Dit is echt het lekkerst vanwege de kruidige smaken. De delikate smaak van wijn valt weg bij de chinese maaltijd, wijn voegt niets toe aan smaak bij deze kruiden. Ik denk dat meerdere zo niet de meeste mensen dit zo ervaren en daarom is dit eigenlijk de geijkte drank bij de chinese maaltijd. De chinees zelf drinkt liever thee erbij, dus het hoort niet echt bij de Aziatische keuken.

Zal toch te maken hebben met de naar hollandsche maatstaven pittige smaak van veel gerechten en de dorstopwekkende hulpstoffen.

omdat bier dorstlessend is, en het beste smaakt bij chinees en indisch eten... dus het is meer een advies drank erbij...

Om de pittigheid te blussen!

Op een of andere manier is het gewoon een goeie combinatie,chinees eten en een glas bier erbij. Het steekt goed bij elkaar af. En natuurlijk de pittigheid,om het af te blussen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100