Hoe kan het dat Alpro Soya melk, die geproduceerd wordt in België, tóch 60% duurder is in België dan in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat het in België geproduceerd wordt heeft niets met de prijs te maken. De productie had net zo goed in Timboektoe kunnen gebeuren. Nederland heeft waarschijnlijk een hogere afname dan België. De prijs wordt dan bepaald door aantallen. In Duitsland is Nederlandse roomboter ook goedkoper dan hier in Nederland omdat in Duitsland veel meer roomboter wordt geconsumeerd.

Heb je ook bronnen? Ik geloof je overigens graag hoor ;-) De enige reden die ik kan bedenken is, dat dit soort produkten in Belgie minder populair zijn dan in Nederland. Als er veel van wordt verkocht, levert dat natuurlijk schaalvoordelen op, en daar merkt de consument ook best wat van. Of die fabriek dan in Belgie staat maakt niet zoveel uit. Om te weten te komen, of dat de oorzaak is, zou je eens andere produkten moeten vergelijken. Zoals b.v. rietsuiker, zeezout, Quorn en Valess. Als dat zo is, dan weet je hoe het komt.

of in belgie word het juist zoveel gekocht dat ze daarom de prijs om hoog hebben gedaan, mijn eigen ervaring in de supermarkt waar ik werk word het bijna niet gekocht, en dat daarom de prijzen lager liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100