is het goed om (open) rode wijn in de koelkast te bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het erg warm is, zoals afgelopen zomer enkele dagen het geval was, dan kun je de wijn beter bewaren in de koelkast. Laat hem dan echter eerst weer op kamertemperatuur komen voordat je hem inschenkt. Als het weer is zoals het nu is, dan kun je hem beter buiten de koelkast bewaren. Er zijn trouwens van die vacuum-zuig apparaten met een stop, waarmee je de wijn redelijk goed kunt afsluiten, daar blijft de wijn nog lekkerder bij.

je kan beter de kurk erop terug doen en het op kamertemperatuur bewaren rode wijn blijft goed buiten de koelkast

Rode wijn zou ik niet in de koelkast bewaren , maar gewoon in de kelder. Rode wijn wordt op kamer temperatuur gedronken. Witte en Rose kan wel , omdat die ook koud kan gedronken worden.

Rode wijn wordt ook gekoeld gedronken. In Portugal en Spanje is het niet vreemd, kwam ik deze zomer achter. Maar niet alle soorten. Ik bewaar rode wijn zelf buiten de koelkast, met een dop erop.

Met de kurk teruggeplaatst kun je ze wel en dag of 3 bewaren, maar daarna wordt ze toch minder lekker. Dat is althans mijn ervaring.

Idien je nog een restant rode wijn hebt, en je wilt hem een paar dagen later drinken, is het beste om hem met de kurk erop in de koelkast te plaatsen. De koude zorgt voor een vertraging van het oxidatieproces. Je kunt de wijn indien het een beetje kwaliteit is , een week later nog steeds drinken. Wel op tijd uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen.

Wat algemeen bekend is dat wanneer je zuurstof van een product weghaalt het oxidatie zal proces stoppen. Dus koop zo'n setje van vacuvin en pomp met het stopje je fles vacuüm en zet hem daarna in de koelkast, of op een koele plaats. Een schuur, kelder is goed en zet op de koude vloer. Je kunt op deze manier je rode wijn makkelijk nog 3 dagen daarna opdrinken. Je kunt dan je fles wijn eerst op temperatuur laten komen, maar let op! niet Té warm, anders krijg je de smaak van ranja in je mond. In de zomer laat ik mijn rode wijn altijd even in de koelkast staan en wordt hij zeker niet! op kamertemperatuur gedronken, maar op zo'n 18 graden, de smaak komt dan veel beter tot zijn recht. Witte wijn mag wat koeler gedronken worden, maar ook weer niet té koud, daar ze anders als een natte dwijl in je mond licht, zonder smaak. Je smaakpappillen worden dan als het ware doodgeslagen door de kou. Toegevoegd na 2 uur: 'oxidatie proces zal stoppen'

Dit setje van het merk Vacu Vin is te koop bij oa blokker hiermee kan je de wijn prima iets langer bewaren dan met ene kurk

Buiten de koelkast kan zeker geen kwaad, er zijn veel wijnen die juist lekkerder smaken 1 of 2 dagen nadat ze geopend zijn. Ik had eens een wijn die smaakte als azijn, wrang, droog- een echte 'bekkentrekker'. Ik had er een hele doos van, dus ging ik eens proberen hoe deze na een paar dagen zou smaken. En hoera! 2 dagen na opening was het een smaakvolle soepele wijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100