Welk drinken is nu goed dorstlessend?

Zonder suiker en zoetstoffen. Iets wat je niet met een teug leegdrinkt. Zonder alcohol.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kraanwater, al dan niet met wat citroensap, is al veel genoemd. Voor de afwisseling vind ik koolzuurhoudend lekker. Dat maak ik zelf met een Soda Club apparaat dat eigenlijk bedoeld is om er priklimonade mee te maken. Water met verse munt of afgekoelde muntthee zonder suiker is ook erg lekker bij warm weer.

Gewoon puur water, zonder bubbels.

ik zweer bij deze hitte bij twee dranken: water met ijsblokjes en wat citroensap, of karnemelk.

Water, melk, karnemelk of jus d' orange

Koude thee en dan bedoel ik niet icetea. Mijn opa dronk het vroeger vaak op warme dagen, zelf thee zetten en af laten koelen. Zit geen suiker in en je drinkt het niet in 1 teug leeg.

Gewone thee warm lauw of koud. Koud kraanwater. koude melk, liefst mager. Bij mijn buren stond vroeger altijd een grote pan water op het aanrecht. Daarin had de vrouw des huizes een scheutje azijn of citroen gedaan. Als de kinderen dorst hadden, schepten ze met een soeplepel hun beker vol. Het scheen enorm te helpen. En vanwege het zurige, dronken ze geen liters achtereen.

Warme thee vind ik het beste; doordat het warm is dwingt het je ook er even je gemak van te nemen terwijl je toch door de warmte transpireert; zo koel je op twee manieren tegelijk af.

appelsap

Het beste is gewoon kraanwater, wil je het koud, vul dan een fles en leg die in de koelkast. Karnemelk is ook dorstlessend en nog gezond ook!

sinaasappelsap (of appelsap) mengen met water en eventueel een heel klein beetje zout. 1:1 = isotoon (sportdrank) je kan er ook meer water aan toevoegen: goedkoper en beter als dorstlesser 1:4 (1 deel sap op 4 delen water) is dacht ik de beste concentratie om snel vocht op te nemen.

Bronnen:
http://www.runnersweb.nl/Gezondheid/Eten-e...

Frisdrank vind ik lekker, maar ik neem het zelden, het wordt niet voor niets 'liquid candy/vloeibaar snoep' genoemd. Als het warm is drink ik ijskoud water en voor iets feestelijks water met bubbels en een smaakje erin (geperste limoen, citroen of sinaasappel). Ook weer niet teveel dat laatste vanwege de zuren, niet goed voor je gebit.

water of water met verse citroen in

Ik zou kiezen voor dubbel fris, het lekkerst uit de koelkast! Ik vind persoonlijk de appel / perzik (blauw pak) het lekkerst

Ayran, = met water verdunde yoghurt (tot ongeveer de dikte van karnemelk) met eventueel een snufje zout erin.

Bedenk dat met overmatig zweten, urineren of diarree bepaalde vitamines en mineralen het eerste het lichaam verlaten. Dus een drank waar deze allemaal inzitten is aan te bevelen.

Water is naar mijn idee het beste dorstlesser. Een andere dorstlessers zijn bijvoorbeeld sissi (no bubbels) en limonadesiroop.

Bier is heel dorstlessend, alleen het nadeel (?) dat er alcohol in zit. Verder is water toch echt het beste, geen calorieën of enige bijwerkingen.

Water, en op de tweede plaats spa rood met een klein scheutje groene ranja (Reine Claude) er in.

Karnemelk. Grapefruitsap. Maar het allerbeste, al veel genoemd, is saai maar waar: gewoon water.

rivella!!

Punica

Wat ik lekker vind is water en dan een paar schijfjes tomaat erin, beetje met een stampertje persen, heerlijk fris, tenzij je niet van tomaten houdt natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100