Hoe komt het dat water niet hetzelfde smaakt?

Denk hierbij aan kraanwater of water uit z'n flesje van verschillende merken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt door de diverse mineralen die erin zitten. Bij het de ene waterbron zit er meer calcium in en bij andere meer natrium. Bron: Smaak en kleur van drinkwater zijn afhankelijk van het soort water waarvan het wordt gemaakt en van de wijze waarop het gezuiverd wordt om het geschikt te maken voor consumptie. Er zijn regels voor de smaak en de kleur van het water. Dit zijn normen voor stoffen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid, maar die wel kleur- of smaakveranderingen in het drinkwater kunnen veroorzaken. Het gaat om stoffen als ijzer en mangaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drinkwater

Er zijn uitgebreide blinde tests gedaan, en de meeste mensen konden geen onderscheid maken tussen flessenwater en drinkwater. Ik kan daar wel een linkje van opzoeken als je daaraan twijfelt.

Water heeft zelf geen smaak. Het zijn allerlei andere stoffen die de smaak van water bepalen (kleine hoeveelheden van van alles en nog wat). De samenstelling van water varieert sterk en derhalve ook de smaak. Het water dat in Drenthe uit de kraan komt smaakt anders dan het water dat in Zeeland uit de kraan komt.

Zie ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/water-smaakloos-zegt-smaken-verschillende.21526

door de kalk wat in het water zit, das per dorp of stad zelf vaak nog verschillend in percentage.

Dat komt volgens mij omdat het in verschillende gebieden gewonnen is. Water dat gehaald is uit een bron of bodem met een andere samenstelling, geeft een andere smaak aan water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100