Waarom vind ik Bier niet meer lekker?

Ik ben nu 17 jaar, en na een avondje stappen was ik behoorlijk de weg kwijt door alleen bier. Ik had veel te veel op en werd heel misselijk.
De week daarop kon ik geen biertje meer innemen en werd ik gewoon misselijk en kreeg ik letterlijk kots neigingen.
Dit heb ik nu al 2,5 maand.
Waarom lust ik nu ineens geen bier meer terwijl ik het voorheen echt heerlijk vond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beste Bart, Een keertje goed dronken worden komt eigenlijk neer op een soort vergiftiging. Het menselijk lichaam heeft een mechanisme en geheugen ontwikkeld om om te gaan met vergiftigingen. Als het lichaam iets proeft waar het ooit erg ziek van geworden is, dan zal het misselijk worden om zo overgeven te stimuleren. Het lichaam wil het vergif op deze manier zo snel mogelijk dumpen. Vraag maar eens rond aan mensen of ze ooit een hele flinke kater hebben gehad van een bepaald drankje, en of ze dat sinds die kater nog gedronken hebben. In de meeste gevallen zullen ze aangeven dat ze bijvoorbeeld nooit meer Wodka, jenever of een andere specifieke sterke drank zullen drinken. Het lichaam accepteert dat gewoon niet meer en vindt het vies. In jouw geval kun je proberen een ander merk bier of ander soort bier te drinken, wellicht dat dit wel goed gaat en dat je na verloop van tijd weer je biertje (met mate ;-) kunt drinken. Proost!

Dat is een simpele Pavlov reactie. Zijn hond was getraind op het klinken van de etensbel, gevolgd door het krijgen van eten. Daarop begon de hond te kwijlen en maagzuur te produceren. Naderhand begon de hond al te kwijlen als hij alleen de bel hoorde, die hij associeerde met het krijgen van eten. Jij werd ziek tijdens de smaak van bier. Nu associeer je de smaak van bier met ziek worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100