Hoe kan het bij rode wijn dat het bij de een wel een paarsrode kleur afgeeft op de lippen en bij de ander niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft te maken met de gevoeligheid van de persoon voor de in de wijn aanwezige kleurstoffen. Dat is net zoiets als mensen die asperges eten. De ene ruikt dit de volgende dag aan zijn plas en de andere heeft daar geen last van. Als twee personen van dezelfde fles wijn drinken is het dus perfect mogelijk dat persoon 1 gekleurde lippen heeft en de tweede helemaal niets ondervind. Welke stoffen hiervoor verantwoordelijk zijn? Dat hangt helemaal af van de gevoeligheid van de persoon in kwestie voor het ene of andere stofje. Als ik het zou moeten vergelijken zou ik zeggen dat is zoiets als een allergie, de ene allergie is niet gelijk aan de andere.

De ene rode wijn geeft meer kleur af dan de ander. Dit heeft niet louter en alleen te maken met de kwaliteit van de wijn, maar meer met de leeftijd en het druivenras. Druiven met dikke schillen (en meer tannine) doneren vaker meer kleur aan je gebit dan collega’s met een dunne schil. Ook komt het kleurverschijnsel vaker voor bij jonge wijnen dan bij oude, gerijpte wijnen. Dus wil je van te voren zeker weten dat je mond niet blauw wegtrekt dan kies voor een lichte rode wijn zoals bijvoorbeeld pinot noir.

Bronnen:
http://blog.grapedistrict.nl/met-je-mond-v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100