Waarom wordt melk voor cappuccino opgeschuimd in stalen kannetjes?

Is dit beter voor de schuim dan wanneer je het in een beker/mok/glas doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om melk op te schuimen, heb je ruimte nodig om het "omhoog te trekken". Dus is een groter kannetje handig. Bovendien geleid staal goed, zodat je met je hand de temperatuur in de gaten kan houden. Als de melk 40 graden bereikt, móet het schuimpijpje op een andere manier in de melk gepositioneerd worden, en mag niet warmer dan 70 graden worden. Een geoefend barista voelt dit aan de hitte van het kannetje. Daarnaast het vanwege kloppen om de belletjes eruit te slaan, zoals bamibal al antwoordde.

Barista's tikken vaak een paar keer stevig met het kannetje op het werkblad, om zo de grote luchtbelletjes kapot te maken. Met een stalen kannetje kan dat prima, maar met glas of aardewerk heb je kans dat het kannetje breekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100