Waar staat de afkorting BOB voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het idee is afgekeken van het succes in België, waar men 'de Bob' al in 1995 heeft geïntroduceerd. Bob is een idee van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland en de gezamenlijke importeurs en producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken besloten samen met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om eind 2001 van start te gaan met een Nederlandse Bob campagne. Nog steeds zijn deze drie partijen de gezamenlijke regisseurs van de Nederlandse Bob campagne.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bob_jij_of_Bob_ik%3F

Bewust Onbeschonken Bestuurder Toegevoegd na 4 minuten: Betekenis Bob Sommige mensen denken dat Bob staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. Dit is niet juist. Bob is gewoon een naam die is verzonnen door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

Bronnen:
http://lmgtfy.com/?q=betekenis+BOB

Sommige denken dat Bob staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. Dit is echter niet juist. Bob is gewoon een naam, verzonnen door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. Toegevoegd na 2 minuten: Toegevoegd na 6 uur: Leg nou eens uit, minnetjes voor het juiste antwoord en plusjes voor het foute. Zijn jullie wel lekker?

Bronnen:
http://www.3vo.nl/nl/bob/vragen.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100