Is appelsap drinken slecht voor je gezondheid?

Op stage drink ik alleen maar appelsap. dat zijn zo ongeveer 5 of 6 bekertjes. is dit slecht voor mijn gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het bevat natuurlijk wel wat vitamines, maar appelsap is voornamelijk suikerwater. Je zult er niet gelijk dood aan gaan of zo, maar voor je gezondheid kun je beter gewoon een appel of ander stuk fruit eten. Dan heb je ook de fruitsuikers en de vitamines, maar gecombineerd met vezels, zodat het langzamer opgenomen word, en het beter vult. Maar als jij het lekker vind, en het past in je dagelijkse caloriebehoefte, dan kun je best een paar bekertjes drinken per dag hoor.

Vruchtensappen bevatten van nature suiker en dus energie. Het drinken van veel vruchtensap kan daarom bijdragen aan een te hoge energie-inneming en daarmee kans op overgewicht. Bovendien bevatten vruchtensappen zuren die het gebit aan kunnen tasten. Drink daarom niet de hele dag door vruchtensappen en beperk het gebruik tot de vaste eetmomenten, en niet meer dan 4- tussendoor-momenten per dag. Vruchtensappen bevatten ook calorieën, voornamelijk door de aanwezigheid van vruchtensuikers, zoals fructose. In 1 glas vruchtensap zitten gemiddeld 65 kilocalorieën. Vruchtensappen bevatten daardoor wat meer calorieën dan andere dranken. Drink daarom niet te veel vruchtensap per dag. Neem liever een glas water.

6 van die koffieautomaat bekers komt ongeveer overeen met een liter (goed gevulde bekers, dat wel). Voordeel: Door slechts twee glazen appelsap per dag kunnen een aantal ernstige symptomen van de ziekte van Alzheimer al verbeteren. Bij een onderzoek waarin 21 patiënten met die ziekte een maand lang elke dag twee glazen appelsap van 120 ml kregen, werden aanzienlijke verbeteringen gemeten in hun angstniveau, prikkelbaarheid en waanbeelden. In het algemeen vonden de verzorgers van de patiënten dat door het appelsap zowel gedrags- als psychotische symptomen met 27 procent afnamen. Het kan dus niet helemaal slecht zijn. Dan de voedingswaarde. 100 mL appelsap bevat ongeveer 33kcal. 1 liter zit dus op 330 kcal, hte equivalent van ongeveer 6 boterhammen, makkelijk gezegd 1/7 tot 1/8 van je dagelijkse behoefte. Dit is dus iets om voor uit te kijken, want stiekem krijg je best veel suikers binnen. bedenk dat je voor 50 L appelsap ongeveer 100 kg appels nodig hebt, voor die liter, heb je dus 2 kg appels nodig. Dat 2 stuks fruit is dus gelukt... (op de vezels e.d. na). Apelsap is een zeer geconcentreerd goedje fruit waar ook nog eens de vezels uitgehaald zijn. Dus het eten van een appel en het drinken van appelsap, is absoluut niet hetzelfde. Vezels zijn juist zeer belangrijk voor het constant houden van je bloedsuikerspiegel, en ze zijn prettig voor de darmen. Appelsap kent deze goede eigenschappen dus niet. Wél bevat het alle suiker die in de appel zit. Dus zonder de vezels en met de geconcentreerde suiker, kan sap een behoorlijke suikershot voor je lichaam zijn! Al met al vind ik het persoonlijk wat veel en vanwege de vele suikers, moet je er mee uit kijken. Mocht je zwaar fysiek werk doen, verbrand je die suikers vrij snel, maar met de gemiddelde kantoorbaan (of vergelijkbaar, supermarkt, laboratorium, etc) kan je al snel wat veel kcal binnen krijgen.

Bronnen:
http://voedzo.nl/gezond-eten/appelsap-is-d...
http://www.food-info.net/nl/national/ww-ap...
http://www.medischdossier.org/archief/jaar...

Appelsap is weinig meer dan fructosewater. Het is niet alleen slecht voor je tanden, maar je krijgt er ook makkelijk diarree van, en de fructose wordt meteen omgezet in vet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100