Zit er in alcohol vrije bier toch stiekem alcohol en zo ja, wat is het percentage van het alcohol van wat erin zit?

Of er in alcohol vrije bier een klein percentage van alcohol in zit terwijl op de blik staat 0,0% alcohol. Zit er toch nog een beetje alcohol in voor de smaak of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Alcoholvrij_bier staat "Alcoholvrije bieren mogen tot 0,1% alcohol bevatten." Je hebt dus gelijk dat er in alcoholvrij bier toch nog wat alcohol kan zitten. Dat is overigens niet stiekem, maar mag volgens de regelgeving. Of het cijfer 0,0% alcohol uit je toelichting is afgerond, is onduidelijk. Of een blikje met alcoholvrij bier waar "0,0% alcohol" op staat vermeld, toch nog wat alcohol bevat (bijvoorbeeld 0,04%), is niet zeker. Ik zou het risico niet nemen, als je per se geen alcohol mag of wil drinken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alcoholvrij_bier

In alcohol vrij bier mag 0,1% alcohol zitten, dit zit in de bieren die alcoholvrijbier worden genoemd, ook wel "malt" Echter de merken die reclame maken zoals in de vraag staat: 0,0% zoals de Amstel 0.0 bevat GEEN alcohol. Of de alcohol die in alcoholvrij bier zit, voor de smaak is.. Kan ik me niet voorstellen want een alcoholvrij biertje komt in de verste verte niet overeen met een alcohol houdend biertje ( persoonlijke mening )

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Amstel_0.0

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100