Is rode wijn een ``dikmaker``?

Wat is gezonder of ongezonder, een liter bier of een liter rode wijn elke dag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is wetenschappelijk aangetoond dat een matige hoeveelheid alcohol max. 3 glazen voor mannen en 2 glazen voor vrouwen per dag) een beschermend effect kan hebben op hart- en vaatziekten hetgeen mogelijk ook samenhangt met een verlaagd risico op suikerziekte. Bier en wijn bevatten naast alcohol verschillende stoffen. Liefhebbers van beide dranken discussiëren dan ook over welke van de twee gezonder zou zijn. De bierliefhebber haalt vooral de aanwezige B vitamines in bier aan, terwijl de wijndrinker de antioxidatieve werking van bio-actieve stoffen in wijn zal noemen. Wie er gelijk heeft op basis van deze argumenten is onbeslist, wél is gebleken dat het vooral de alcohol zelf is die het gezondheidseffect bewerkstelligt. Onderzoekers denken dat dit beschermend effect het grootst is als de alcohol tijdens de maaltijd gedronken wordt. Meer alcohol dan aanbevolen heeft juist een nadelig effect op de gezondheid; de bloeddruk gaat omhoog en daarmee samenhangend een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/national/ww-bier.htm

Een liter van beide soorten per dag is ongezond. Twee glazen rode wijn per dag is gezond. Twee glazen bier per dag is niet ongezond.

Het is allebei af te raden, maar een liter bier per dag is minder ongezond dan een liter rode wijn. Alcohol is gestookt uit suiker. Je lichaam gaat alcohol afbreken en weer omzetten naar suiker, dit is dan weer een dikmaker. Dus hoe meer alcohol, hoe meer "dikmaker".

Is afhankelijk van het alcohol percentage. Hoe meer Alcohol hoe slechter.

Ja, rode wijn is een dikmaker. Een glas rode wijn van 100 ml bevat 80 calorieën. Een fluitje bier (pils) van 200 ml bevat ook 80 calorieën. Het is dus even dikmakend per glas (bescheiden glas wijn en een fluitje bier) maar rode wijn is twee keer zo dikmakend per liter. Dat zijn natuurlijk wel gemiddelden, de ene rode wijn is de andere niet.

Bronnen:
http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act=qe...

tja allebei zijn het dikmakers. dus dan kan je beter een liter water drinken. misschien moet je het bij 2 biertjes of 2 wijntjes houden. zoals bij alles,waar te voor staat is slecht.

Rode wijn is maakt ook dik. Net zoals bier. Maar wel met minder calorien per glas. De totale hoeveelheid alcohol die je binnen krijgt bij een liter bier of liter wijn is lager bij het bier. En dus zou je denken dat bier gezonder is. Maar afgezien van de hoeveelheid extra calorien die je met bier naar binnen slokt, heeft rode wijn nog andere voordelen: Het voordeel is dat er in rode wijn ook nog wat goede stoffen zitten die het drinken van een of twee glazen per dag nu juist weer gezond maken: Twee of meer glazen rode wijn per dag kunnen een flinke hoeveelheid loopneuzen besparen. Wie twee of meer glazen rode wijn per dag drinkt, zou volgens onderzoekers van de Harvard School of Public Health bijna de helft minder verkoudheden te verduren krijgen. ik zou zeggen: Samen met je partner een kleine fles rode wijn drinken op een avond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100