Heeft het drinken van koud water meer nut dan het drinken van heet water wanneer je wilt afvallen?

Ik drink nu al een aantal maanden bijna enkel ijsthee (die zonder extra suikers en dergelijke) en koud water, variërend van twee tot soms wel vier liter per dag, ik zie wel een beetje resultaat, maar heeft het nou meer nut om heet water te drinken of koud water. Een kennis drinkt namelijk heel veel thee, en doet dit veel korter dan ik water drink, toch is zijn resultaat veel duidelijker dan de mijne?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen en natuurlijk weet ik dat optijd naar bed gaan, gezond eten en sporten ook grote factoren zijn, maar ik wil graag zeker weten hoe ik het effectiefst af kan vallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Warm water met citroen of thee is het beste, vooral om de dag mee te beginnen. Klik voor meer uitleg op de bron.

Bronnen:
http://natuurlijkgezondenmooi.blogspot.nl/...

integendeel. Als je 's morgens warm of lauw water drinkt, kan dit de spijsvertering bevorderen. Koud water kan de maagwand en darmen doen samentrekken en tot krampen leiden.

Dat heeft geen nut voor afvallen. Er is uit onderzoek nooit een effect van gebleken. Ik zou geen mechanisme kunnen bedenken waarom koud water je overtollige kilo' s vet zou laten verdwijnen. Dat geldt ook voor warm water.

De stelregel is heel simpel, stop je meer voeding (koolhydraten cq energie) in je lichaam dan dat je verbruikt, dan kom je aan. Minder dan val je af. Dat is punt 1: Hou die in gedachte. Dan punt 2: Er zijn wat fabels/regels in de loop der jaren over onze voeding ontstaan: "Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag." Dit is werkelijk de grootste onzin. De basis zou liggen in het feit dat je deze de hele dag kan verteren, je suikers moeten na de nachtrust aangevuld worden etc etc. Stevig ontbijten is totaal niet nodig en kan een grote oorzaak zijn van dik worden. Je gooit jouw maag vol met brandstof voor jouw lichaam terwijl je die nog niet nodig hebt. Stelregel: Eerst verbranden van de "brandstof" dan pas aanvullen. Je tankt ook pas met de auto als de tank leeg is. Wil niet zeggen dat je niets moet nemen, je lichaam geeft aan of je moet eten of niet. En als je het dan doet, vermijdt (zoveel mogelijk) melkproducten, plakken beleg of lagen jam. Nog een slechte regel: Bordje leeg eten. Ja in tijden van crisis. Nu niet noodzakelijk. Stop met eten direct als je merkt dat je vol begint te raken. Ligt je bord nog half vol, jammer dan. Je lichaam zegt eigenlijk dat je genoeg hebt gehad. Probeer de verleiding te weerstaan om door te eten omdat het zo lekker is. En suiker! Vermijdt die als de pest. Zie de link waar allemaal suiker in zit. Een patatje is dan zo slecht nog niet. Goed bewegen = verbranden van vet. Niet een beetje hobbelen maar nagenoeg stuk gaan van het sporten. In het begin moeilijk, maar het is echt zo simpel, meer verbranden dan je erin stopt = afvallen! Alleen kunnen mensen dit niet goed, onvoldoende discipline om dit vol te houden. Verder zijn er geen trucjes of wondermiddelen, ook liters water drinken totaal geen meerwaarde. Gewoon voldoende 1-2 liter per dag meer dan zat en neem gewoon water. Koud kan, warm water kan je een wat voller gevoel geven, maar dat is jezelf op de verkeerde manier pijnigen en werkt op den duur niet. Hou bovenstaande om te beginnen een half jaar vol, niet smokkelen maar volhouden en de kilo's vliegen er op een natuurlijke manier af zonder jo-jo effect. En let op de voeding: zie link. Toegevoegd na 1 minuut: Nog een bron over suiker toegevoegd:

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/...
http://suikerwijzer.nl/14-producten-waar-v...

Als je water drinkt in de ochtend kan dit wel degelijk helpen bij het afvallen. Het kick start namelijk de stofwisseling en het is bewezen dat je calorieverbranding potentieel de hele dag door hoger is. Daarnaast zorgt het voor een vol gevoel terwijl water 0 Kcal bevat en het houdt je gehydrateerd wat er op zijn beurt voor zorgt dat je je energiek en wakker voelt.

Bronnen:
http://www.menprovement.com/drinking-water...

Als je tijdens het sporten koud water drinkt moet je lichaam harder gaan werken om het koude water wat je gedronken hebt om te zetten naar wat warms dat betekent dus dat je meer van gaan zweten.

Warm water drinken schijnt beter te zijn en beter te verteren, maar ik kan me goed voorstellen dat dat velen malen minder lekker is dan koud water, althans mijn mening. Koud water is ook goed, bijvoorbeeld al veel beter dan Cola, Fanta en andere troep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100