Wat is de pH-waarde van volle melk?

Zodra drinken of eten een pH-waarde hebben van minder dan 5.5, dan begint het tandglazuur op te lossen. Nu is de vraag wat de pH-waarde van volle melk is, want op internet zijn er bronnen die aangeven dat het in de veilige zone boven 5.5 zit en een andere geeft juist aan dat het een sterke zuur is.

Bronnen die 4.5 als pH-waarde voor volle melk aangeven:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp65.htm
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/artikelen/9002/de-ph-waarde-van-boter-kaas-en-eieren

Bronnen die minimaal 6 als pH-waarde voor volle melk aangeven:
http://www.nvz.nl/internet/pages/template.php?rID=512
http://www.patentstorm.us/patents/4212893/description.html

Ook vraag ik mij af of de pH-waarde van de volle melk verschilt tussen koeien-, geiten- en paardenmelk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100