Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan een martini ook als aperitief?

Kun je martini dus witte vermouth met gin en een olijf ook als aperitief gebruiken en wat is een non-alcoholische variant wat ongeveer dezelfde smaak heeft maar zonder alcohol?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Dranken
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het door u genoemde is juist geschikt als aperitief, Het drankje crodino (weet niet of het nog bestaat) zou een prima alcohol vrije alternatief kunnen zijn.

Toegevoegd na 1 uur:
Een ander drankje wat je goedkoop als alcohol vrij alternatief kan maken , is Tonic op kleur en smaak aanlengen met iets appelsap. Zo heb je een bitter dranje met een klein zoetje. met de zelfde kleur dan de vermouth. (Het eerder genoemde crodino is nl oranje van kleur.)
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Ja, een Martini is juist geschikt als aperitief. Ik vind zelf altijd de Martini Fiero heerlijk voor het eten!

Toegevoegd na 20 minuten:
Een niet zoete vruchtendrank kan ook heerlijk zijn.
Pers eens 4 sinaasappels uit, 1 rode grapefruit, 1 citroen en doe er spuitwater of sprankelend bronwater bij. Vul het in een cocktailglas en versier het met een blaadje munt.
Bij een slijterij zijn er ook veel verrassende alternatieven beschikbaar zoals ' Mister Creole-Mojito; een alcoholvrije cocktaildrank op basis van rum, limoensap, spuitwater en munt. Lekker met veel ijs toegevoegd en is alcoholvrij.
Hier nog wat ideeën;
http://www.cocktailicious.nl/alcoholvrije-cocktails/

Toegevoegd na 1 dag:
Je hebt namelijk ook alcoholvrije rum. Deze bevat dezelfde basis-ingrediënten als rum maar deze zijn niet vergist, dus omgezet in alcohol.
(Lees meer...)
amc
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding