Wat veranderd er aan de koffie waardoor de smaak na verloop van tijd steeds minder wordt?

In de praktijk is het niet mogelijk perfect te isoleren, maar zelfs in een degelijke thermoskan is de smaak van koffie na 1 uur of zelfs een half uur veel en veel minder lekker dan direct na het zetten. Ondanks dat de koffie in de thermoskan geen invloed heeft gehad van buitenaf en de koffie na een uur (of half uur) alsnog ondrinkbaar heet is.

Wat veranderd er precies aan de koffie waardoor deze smaak zo erg verloren gaat? Vindt er wellicht een 'chemische reactie' plaats tussen de bestandsdelen van de koffie wat ten koste gaat van de smaak?

De thermoskan is niet verontreinigd, bovendien gaat de verse koffie ook altijd eerst in de thermoskan.

Zelfs bij het opnieuw opwarmen van afgekoelde koffie in bijvoorbeeld de magnetron is de smaak van 'nieuwe' koffie niet half te evenaren.Ik heb alleen ervaring met snelfiltermaling, verschillende koffiezetapparaten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er vindt inderdaad een chemische reactie plaats die zorgt voor verzuring van de koffie. Ook wordt er nog steeds koffie geextraheerd uit in de koffie zwevende deeltjes, waardoor de koffie nog wat sterker wordt. Ook vervliegen er vluchtige aromastoffen, alhoewel dat in een thermoskan beperkt zal zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100