Wat gedaan met (een fles) wijn die niet ad fundum drinkt binnen de week?

Die wijn wordt slecht na 1 week!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak er een lekkere wijnsaus van zie recept hieronder: Rode en witte wijn-saus. Ingrediënten Rode wijsaus:2sjalotten1el boter400ml volle rode wijn1/2 pot vleesfond1t knoflook,gepeld2t tijm1laurierblad100g ijskoude boter.Witte wijnsaus:250ml slagroom250ml droge witte wijn50g ijskoude roomboterwitte peper. Bereidingswijze Rode wijnsaus:Sjalotten pellen en heel fijn snipperen.In wijde (saus)pan sjalot 5min.in 1el boter fruiten.Knoflook,tijm en laurier door sjalot scheppen.Fond en wijn in pan schenken en aan de kook brengen.Saus op matig vuur in 15-20min. tot helft laten inkoken.Ingekookte saus boven andere pan door fijne puntzeef schenken.Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper.Ijskoude boter in klontjes snijden.Pan van vuur nemen.Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen,zodat saus licht bindt.Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden,maar niet meer koken.Serveren met gebakken biefstuk en aardappelpuree.Wittewijnsaus:Slagroom op kamertemperatuur laten komen.In sauspan wijn aan de kook brengen en op matig vuur in 10-15min. tot helft laten inkoken.Slagroom door wijn roeren en geheel opnieuw 10min.laten inkoken tot licht gebonden,gladde saus ontstaat.Op smaak brengen met zout en versgemalen witte peper.Ijskoude boter in klontjes snijden.Pan van vuur nemen.Alle boterklontjes tegelijk in pan doen en met garde snel door saus kloppen,zodat saus licht bindt.Saus op vlamverdeler of au bain marie warm houden,maar niet meer laten koken.Serveren bij gepocheerde witte vis.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1053037/koken/recept...

In een kook recept nog te gebruiken.!!

Ha, die Pingpongchinees; Vloeken in de kerk van de wijnkenners; vac-u-vin!

De meeste jonge wijnen kunnen er inderdaad niet tegen als er zuurstof bij komt. Dus als de fles open is moet hij vlug genoeg gedronken worden. Als je wijn in een doos hebt, in een kunststof zak, die blijft langer goed, omdat de zak vacuum zuigt als er uit getapt wordt en er dus geen zuurstof bij kan komen. Maar bij een fles kan je de houdbaarheid rekken door een kunststof stop te gebruiken die "vacuum"kunt pompen.

Gebruik hem in de saus van rode bessen of krieken -dessertjes, of in de vleessaus.

Gootsteen of toilet.....

Er is slechts één echte tip die voor 100% zeker helpt: Niet drinken.! dus..

Voor een vleesgerecht als draadjesvlees is die wijn nog een uitstekende grondstof. Of wild.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100