Na hoelang kan je een geopende fles petrikov (soort wodka) nog drinken?

Het is een dus geopende fles met maar een klein beetje eruit.. Maar ik weet nou niet of hij al een jaar of pas een paar maanden al open is..

Toegevoegd na 20 minuten:
De petrikov is 14.7%... Het is geen echte wodka

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de fles in die tijd koel en donker heeft gestaan, en goed was afgesloten, dan kan de wodka niet bedorven zijn. Hoe hoger het alcoholpercentage, hoe langer de drank houdbaar is. Toegevoegd na 2 minuten: Oeh, maar ik zie nu bij een eerdere vraag dat Petrikov geen wodka is. Het alcoholpercentage ligt een stuk lager. Dan is de kans toch redelijk aanwezig dat het bedorven is. Zie http://www.goeievraag.nl/vraag/petrikov-nadat-open.207433

In principe s alcohol heel, heel erg lang houdbaar. Dranken met een percentage boven de 25 % (kijk even op de fles) zijn schier eindeloos houdbaar zelfs. Wel kan na verloop van tijd onder invloed van licht of zuurstof de smaak iets achteruit gaan. Giftig wordt het echter niet. (Nouja, niet giftigER ; erg gezond is alcohol natuurlijk ook niet). Is de fles open geweest, dan is de kans na lange tijd groter dat de smaak minder is. Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie hier dat wodka alcoholpercentages tussen de 35 en 70 (!!) % heeft, meestal rond de 40. Dat zit wel goed dus. Sterk water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100